Spijkerkwartier/Spoorhoek

Website van de meest dynamische wijk in Arnhem....


Oproepen

Heb je ook een oproep, een vermist huisdier of planten die je wilt aanbieden?
Stuur een bericht naar webredactie!

Algemene oproepen
 
armoede
heeft een gezicht

Symposium.
In het kader van 'Internationale Dag Verzet Tegen Armoede' op 17 oktober, vindt er aanstaande vrijdag in het buurtcentrum De Lommerd (Spijkerkwartier) om 19.30u, het symposium 'Armoede heeft een gezicht' plaats. U bent hierbij van harte uitgenodigd om diverse sprekers te horen hoe zij hun steentje bijdragen aan de bestrijding van verborgen armoede in Arnhem.
17 oktober 2014
de Lommerd
Spijkerstraat 185a, Arnhem
inloop: vanaf 19.15 uur
start: 19.30 uur
met medewerking van o.a.:
the Missing Link, EcoVrede, voedselbank Arnhem, kledingbank
muziek: Binnenstadskoor
entree: gratis
organisatie: SP Arnhem
Download: pdf (opent in een nieuw tabblad)
 
 
HET GROENE LINTJE 2014 - wie inspireerde het groenst het afgelopen jaar?

Ook in 2014 reiken we* weer een Groen Lintje uit aan een bijzonder groen initiatief. Met het Lintje willen wij jaarlijks groene initiatieven in Arnhem en de regio een steuntje in de rug en een boel extra aandacht geven. Een vakkundige jury zal de nominaties beoordelen en beslissen wie het Groene Lintje dit jaar krijgt uitgereikt. Het Lintje wordt feestelijk uitgereikt op 7 november in de Witte Watermolen.

Maar waar vinden we die bijzondere mensen en organisaties? Hiervoor hebben we hulp nodig. Kent u bedrijven, mensen of organisaties die bezig zijn met een geweldig duurzaam en/of groen initiatief? Deze kunt u nu nomineren. Stuur een mail naar groenlintje@arentheym.com en vertel ons wat dit idee of deze persoon zo bijzonder maakt.

Het Groene Lintje wordt in Arnhem sinds 2012 uitgereikt en is een initiatief van
*GroenLinks, afdeling Arnhem. Eerdere winnaars waren De Groene Vos (2012) en Duurzaam Verenigen (2013).

 

 
 

 

Zaterdag 28 juni 2014 alwéér een REPAIRCAFE in de Lommerd
Repair Café in De Lommerd
Gratis hulp bij het repareren van je spullen

Zaterdag
Op 28 juni tussen 13.00 en 16.00 uur is er weer een Repair Café in Arnhem. Deze keer in De Lommerd aan de Spijkerstraat 185A. De organisatie is in handen van Buurtcentrum De Lommerd.

Het Repair Café is dé kans om je kapotte spullen te (laten) repareren. Er wordt van alles en nog wat gerepareerd: van broodroosters tot kleding en van stofzuigers tot speelgoed. Er zijn handige vrijwilligers aanwezig die elektrische apparaten kunnen repareren en meehelpen bij kleine reparaties aan fietsen, meubels of sieraden en tuingereedschap. Gereedschap en materialen zijn tegen kostprijs aanwezig.

Zoals gewoonlijk is er tijdens het Repair Café ook een demonstratie van het computerprogramma Linux. Tegen een kleine vergoeding krijg je een cd-rom mee zodat je het computerprogramma thuis zelf kunt installeren. Met Linux kan je oude computer weer jaren mee.


Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Reparatiekennis verdwijnt zienderogen. Het Repair Café brengt daar verandering in. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO2-uitstoot. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Meer informatie: repaircafe@lommerd.nl en www.repaircafe.nl/arnhem

 

 

Wo 18 jun 2014 - oproep deelname nationale zwemvierdaagse

Nationale zwemvierdaagse Zwembad Klarenbeek
maandag 23 tot en met vrijdag 27 juni a.s. van 19:00 - 20:00 uur.
De inschrijving is op maandag, of dinsdag tussen 18:30 en 19:00 uur dus vooraf aan het zwemmen.

De Nationale zwemvierdaagse (Zwembad Klarenbeek) wordt dit jaar gehouden van maandag 23 tot en met vrijdag 27 juni a.s. van 19:00 - 20:00 uur. De inschrijving is op maandag, of dinsdag tussen 18:30 en 19:00 uur dus vooraf aan het zwemmen.
De bekende Arnhemse vereniging ENC organiseert de vierdaagse weer zodat het een spektakel kan worden. Op woensdag is het verkleed zwemmen waar voor de origineelst geklede zwemmer een prijs klaar ligt. Voor elke deelnemer die de afstanden - 250 of 500 meter per avond - gehaald heeft ligt een medaille klaar.
Kosten voor deelname bedragen € 8,00 per persoon te voldoen in contanten bij inschrijving.

 

 
Kom op doe mee!
Beste Spijkerenergie betrokkenen,

Sinds de start van Spijkerenergie is het “centrale-dak” een wens geweest om te realiseren. Met het centrale-dak bedoelen we het dak van de school, de sporthal, het buurthuis of een VvE. Het is de het dak van de VvE Het Nieuwe Land geworden.

Samen met Volkhuisvesting is onderzocht hoe het dak van het Nieuwe Land voorzien kan worden van zonnepanelen zodat alle bewoners van dit complex van duurzaam opgewekte energie kunnen profiteren. Naast de wens voor duurzame energie moet het natuurlijk ook financieel rendabel zijn. Hiervoor vragen wij nu uw medewerking.

Als we voor het project Het Nieuwe Land minimaal vijftig crowdfunders bij elkaar krijgen die gezamenlijk een kwart van de investering (28.375,- euro) crowdfunden dan komt het project in aanmerking voor 25% subsidie van de provincie Gelderland. Als crowdfunder leent u geld aan het project waarover u een aantrekkelijke rente ontvangt. U helpt dus niet alleen de Spijkerbuurt te verduurzamen maar het levert u ook een financieel voordeel op. De minimale inleg is € 50,-. U kunt ervoor kiezen om uw geld voor tien jaar vast te zetten tegen 5% rente of vijf jaar tegen 3%.

Alle informatie over het project en het crowdfunden vindt u op de website van Greencrowd. Hier kunt u een informatiememorandum downloaden waar het gehele project uitgebreid in is beschreven. Bij deze nodigen wij u van harte uit om te helpen de Spijkerbuurt eens stukje duurzamer te maken.

https://greencrowd.nl/

Vriendelijke groet
Patrick Hoogenbosch
Mede initiatiefnemer van Spijkerenergie 

 

Aangeboden: Een fraai exemplaar van de wilde kastanje uitgraven in Klarendal, om evt. te plaatsen in het gekapte spijkerkwartier.
De boom is aan de magere kant en ongeveer 2 meter hoog. Hij moet weg wegens overlast voor de buurt.
Iemand met interesse kan 'm komen halen. Emailadres: sister.gwen@hotmail.com

 

 

Oproep van 13 december 2013

Cursus naaien met naald en draad op creatieve wijze, in de Lommerd

Naaien met Marloes is een moderne naaicursus waar beginners en gevorderden met hun eigen ideëen aan de slag kunnen. Je werkt in kleine groepen in een sfeervolle ruimte waar de benodigde middelen aanwezig zijn.

De naailessen zijn maatgericht. Je komt binnen met een idee en loopt met een product de deur uit. De voldoening die dit geeft is Marloes haar drijfveer.
Marloes is jong en creatief. Ze is afgestudeerd op ArtEZ Modevormgeving en kan je alle kennis en handvaten bieden om jouw plannen concreet te maken. Zo werk je samen aan je eigen zelfgemaakte kledingstuk.

Voor 8 lessen van 2,5 uur, in een wekelijks ritme, zijn de kosten 200,-.

Heb je creatieve ideëen? Wil je een kijkje komen nemen of je inschrijven? Neem dan contact op!
tel. 0645036397
naaienmetmarloes@outlook.com

Facebook naaien met Marloes
website naaien met Marloes

 
   

Oproep van 18 augustus 2013

KUNSTENAARSBENODIGDHEDENMARKT 28 september 2013 in de Lommerd

Het is geen kunstmarkt, ook geen rommelmarkt maar wel een plek waar je bijvoorbeeld gebruikte of restanten kunstenaarsmaterialen kunt vinden. Het is naar woorden van Jolanda "De enige echte Recycle Artmaterials Market in Arnhem".
De deelnemende Kunstenaars verkopen hun overbodige materialen aan het bezoekende publiek zoals daar onder meer te vinden zijn: Lijsten- Tekenpapier - Gereedschap- Potloden- Mappen- Grondstoffen- Verfmaterialen- Boeken- Ezel- Draaischijf- Snijmes- Pers- Lijm- Kwasten en nog veel meer.

De markt is op Zaterdag 28 september 11.00 - 16.00 uur, op de bekende locatie: De Lommerd, Spijkerstraat 185a Arnhem.
Komt zeker kijken, en vindt waar je naar op zoek bent.
voor informatie: jolanda@dekleinvakwinkel.nl

 

 

Oproep van do 8 aug 2013

CURSUS IN DE LOMMERD - MAAK JE EIGEN WEBSITE MET WORDPRESS
Op zoek naar een baan en wil je je zelf profileren? •
Een website opzetten voor je vereniging, club of bedrijf? •
In 4 lessen leer je de basisbeginselen en maak je een website
waarje mee voor de dag kunt komen!

Details en meer informatie in deze pdf

 

 

Oproep van vr 19 apr 2013

ROMMELMARKT
Donderdag 9 mei a.s. op Hemelvaartsdag is er weer Rommelmarkt van 11.00 tot 16.00 uur op en rondom Sonsbeeksalon 60, aan de Sonsbeeksingel 60. Je vindt er antiek, curiosa, huisraad, kleding, sieraden, boeken, muziek, lp's, speelgoed, planten etc.

 

 

Oproep van do 19 mrt 2013

OPROEP aan alle wijkbewoners en ondernemers in het Spijkerkwartier om te reageren via www.meedoeninarnhem.nl.
Zie het VERSLAG VAN HET WIJKGESPREK (verslag in pdf opent in nieuw scherm)

SPIJKERKWARTIER OP "MEE DOEN IN ARNHEM"

REAGEER op WWW.MEEDOENINARNHEM.NL

.

 
   

Oproep van do 10 jan 2013

eten in de Lommerd
Schuif aan op de derde dinsdag van de maand
Elke 3e dinsdag van de maand wordt in de Lommerd een maaltijd geserveerd door en voor bewoners van het Spijkerkwartier. Een eenvoudige, maar goede maaltijd met koffie of thee na afloop. De data zijn: 15 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 21 mei, 18 juni, 17 september, 15 oktober, 19 november en 17 december. Onder voorbehoud wegens de zomer: 16 juli en 20 augustus. Enkele details: om 18 uur gaat de zaal open, 18.30 uur aan tafel, het adres is: De Lommerd, Spijkerstraat 185A, Arnhem, de prijs € 8,50 p.p. , met GelrePas € 5,00 p.p. (kinderen 2 - 12 jaar € 3,50 p.p.), de betaling gaat contant na afloop van de maaltijd.
Belangrijk: reserveren is noodzakelijk, en dat kan t/m de zondag vóór die maaltijd: per e-mail etenindelommerd@gmail.com of telefonisch 06 39 57 97 64 (voicemail) of een briefje afgeven in de Lommerd (postvak EtenindeLommerd). Geef bij reservering ook aan of je vegetarisch wilt eten.
Alle buurtbewoners zijn van harte welkom, maar reserveer snel, want er is een beperkt aantal plaatsen! Coördinatie: Judith Stolker en Christine van der Heide.
OPROEP Wil je je opgeven als kok, als keukenhulp of voor de bediening dan kan dat ook via het zelfde emailadres: etenindelommerd@gmail.com

 

 
   

 

Oproep van za 5 jan 2013
EXPOSITIE 'REFLECTIE' VAN 5 JANUARI T/M 31 JAN

 

 

 
Oproep van za 5 jan 2013
KERSTBOMENVERBRANDING 5 JAN 2013 THIALF - OM 18 UUR GAAT DE FIK ERIN (DUS WEES OP TIJD) - DE VERLOTING IS OM 18.30 UUR
KLIK OP DE AFBEELDING VOOR EEN LINK NAAR DE FACEBOOKPAGINA MET MEER INFORMATIE
 

 

Oproep van za 17 nov 2012
15 dec 2012 REPAIRCAFE in de LOMMERD 13.00 - 16.30 uur

Noteer de datum in je agenda, en leg je kappotte spullen klaar.
In het Repair Café draait alles om repareren. Een kapotte stofzuiger, een gat in je trui, je speelgoed is stuk. Een vaas in scherven, een gat in je trui. In het Repair Café draait echt alles om repareren.

Heb je nog kapotte spullen thuis liggen? Dan is het Repair Café de kans ze te (laten) repareren. Er wordt van alles gerepareerd, van fietsen tot truien, van computers tot speelgoed. Gereedschap en materialen (tegen kostprijs) zijn aanwezig, evenals gratis deskundige hulp.

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Reparatiekennis is aan het verdwijnen. Het Repair Café brengt hier verandering in. Door spullen te repareren in plaats van weg te gooien, verkleinen we de afvalberg. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO2-uitstoot. Maar bovenal wil het
Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Zelf een Repair Café organiseren? Voor meer informatie hierover, kijk op www.repaircafe.nl

Linux
Tijdens het Repair Café is er ook een demonstratie van het computerprogramma Linux. Tegen een kleine vergoeding krijg je een CDrom of DVD mee zodat je het computerprogramma thuis zelf kunt installeren. Met Linux kan je oude computer weer jaren mee.

Organisatie: Stichting Kom op voor een Duurzame Wijk; Ontwerper: Karis

 

 

Oproep van za 17 nov 2012
16 december 2012 - BIOLOGISCHE MARKT 12 - 16 uur in de Lommerd

VRAGEN? MAIL NAAR - BIOMARKT@LOMMERD.NL

 


 

Oproep van za 17 nov 2012
Dinsdag 20 november 2012: Lezing Joost van der Leij: NLP en de TAO

Joost van der Leij, bekend van zijn boeken en lezingen over NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in combinatie met het Enneagram, komt op dinsdag 20 november een lezing geven in Theater Het Hof, Boekhorstenstraat 58, Arnhem. Dit keer combineert hij de techniek van NLP met de Tao. De Tao is een drieduizend jaar oude levensvisie die, volgens Joost van der Leij, wonderwel naadloos aansluit bij NLP. NLP is, kort gezegd, een methodiek, waarbij je met behulp van taal bepaalde patronen in je brein kunt veranderen om je goed te voelen.

Aan de hand van de Tao wordt NLP goed uitgelegd en aan de hand van NLP wordt precies duidelijk waar de oude Taoïstische teksten op doelen.

Meer informatie vindt u op www.spiritueelcafearnhem.nl

Reserveren: info@spiritueelcafearnhem.nl of telefonisch: 06-49954032 / 06-23994259

De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 15 inclusief kopje koffie of thee bij aankomst en hapje na afloop, contant te voldoen bij de kassa. Locatie: Theather Het Hof, Boekhorstenstraat 58 Arnhem.

 

 

 

Oproep van do 8 nov 2012
GLASVEZEL SPIJKERKWARTIER ZOEKT DEELNAME

Initiatiefnemer zoekt 24 buren voor overstap naar glasvezel; Breedband Arnhem ondersteunt hem

Bewoner Patrick Klein Gunnewiek is het initiatief gestart om de oneven nummers in de Driekoningenstraat van glasvezel te voorzien. Hij zoekt 24 buren die samen met hem willen overstappen op glasvezelinternet. De lokale internetprovider Breedband Arnhem ondersteunt Klein Gunnewiek bij zijn initiatief en zal de uiteindelijke aanleg van deze straat verzorgen.

“Al een tijdlang ben ik op zoek naar een betrouwbare en vooral snelle internetverbinding,” vertelt Klein Gunnewiek. “Zo’n verbinding wil ik privé, maar ook zakelijk kunnen gebruiken. Ik heb zelf veel apparaten die in verbinding staan met het internet. Van deze mogelijkheden wil ik optimaal gebruik kunnen maken. Tot nu toe ben ik er met de huidige internetproviders niet uitgekomen.”

Voorbeeldfunctie met glasvezel
Uit frustratie over en de (on)mogelijkheden bij deze aanbieders is Klein Gunnewiek het initiatief begonnen om glasvezel in de Driekoningenstraat te krijgen. “In een stad als Arnhem moet het naar mijn mening mogelijk zijn om in iedere woning een glasvezelaansluiting te hebben. Ik wil hierin met de Driekoningenstraat het voortouw nemen en een voorbeeld zijn voor de rest van het Spijkerkwartier en andere Arnhemse wijken.”

Aanleg halverwege 2013

“Daarom ben ik met glasvezelaanbieder Breedband Arnhem gaan praten,” legt Klein Gunnewiek uit. “Zij kunnen en willen glasvezel in onze straat aanleggen. Daarvoor ben ik op zoek naar minimaal 24 huiseigenaren die samen met mij willen overstappen op glasvezel internet.” Breedband Arnhem wil vóór 15 december 2012 weten of er genoeg huishoudens mee doen. Aanleg volgt dan halverwege 2013.

Meedoen
Klein Gunnewiek kan niet wachten tot hij op glasvezel is aangesloten. “Ik ben benieuwd of mijn buren met mijn initiatief willen meedoen. Breedband Arnhem ondersteunt mij hierbij.” Buren van Klein Gunnewiek kunnen zich aanmelden op een speciale bestelpagina: http://www.breedbandarnhem.nl/thuis/bestellen/spijkerkwartier

Keuze bewoners
Om de keuze van de bewoners te peilen zal Klein Gunnewiek samen met Breedband Arnhem half november bij al zijn buren langsgaan. Er wordt dan kort uitleg gegeven over glasvezel. Klein Gunnewiek hoopt dat zijn buren net zo enthousiast zijn als hij.

Noot van de redactie: in 2008 dreigde XMS te stoppen met glasvezel, zie bericht

 

 

Oproep van di 23 okt 2012
DAG VAN DE 2e KANS KLEDING


Puilen uw kasten uit, bent u veranderd van maat of heeft u gewoon zin in iets anders:
Op zondag 4 november a.s. zet de Lommerd van 13.00 tot 17.00 uur haar deuren open voor 2e hands dameskleding en accessoires beurs. U bent van harte welkom.

Wilt zelf u meedoen met uw eigen kleding: meld je dan aan via een mailtje aan gerriewissing@gmail.com. Kosten deelname zijn € 10,00 per kraam.
Wij zorgen voor de inrichting, koffie en thee en u zorgt voor de kleding, accessoires, stickers om te prijzen, hangers en voldoende wisselgeld.
Tot ziens op 4 november in de Lommerd.


 

 

Oproep 15 okt 2012 - Overdekte Biologische Markt

Wijkcentrum De Lommerd organiseert op zondag 21 oktober van 12.00 tot 16.00 uur een overdekte biologische markt.
Het doel is om mensen meer te informeren over de diversiteit aan biologische producten die in Arnhem en omgeving verkrijgbaar zijn.
Op de markt wordt door diverse bedrijven informatie verstrekt, producten kunnen worden geproefd en gekocht. De producten bestaan uit groenten en fruit, brood, zuivel, honing, jams en andere eerlijke producten uit de regio.

Bij de huiscateraar van De Lommerd, de Roaming Chefs, kunt u tevens genieten van gerechten die gemaakt zijn van de aanwezige producten!

adres: Wijkcentrum De Lommerd, Spijkerstraat 185A in Arnhem
datum: zondag 21 oktober 12-16 uur
informatie: biomarkt@lommerd.nl
documentatie met achtergrondinformatie: AchtergrondinformatieBiomarktDeLommerd.pdf (opent in nieuwe pagina)
poster voor de activiteit: PosterBiomarkt.pdf (opent in nieuwe pagina)

 
   

 

10 okt 2012 oproep via persbericht

Arnhems Repair Café nu ook in Spijkerkwartier
Gratis hulp bij het repareren van je spullen

Het Arnhems Repair Café spreidt haar vleugels uit over de stad. Na de succesvolle Repair Café’s in St.Marten/Sonsbeekkwartier vindt zaterdag 20 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur een Repair Café in Wijkcentrum De Lommerd aan de Spijkerstraat 185a plaats. De organisatie is in handen van Stichting Kom op voor een duurzame wijk en Wijkcentrum De Lommerd.

Het Repair Café is dé kans om je kapotte spullen te (laten) repareren. Er wordt van alles en nog wat gerepareerd: van fietsen tot truien van stofzuigers tot speelgoed. Gereedschap en materialen (tegen kostprijs) zijn aanwezig. Je kunt een beroep doen op gratis deskundige hulp. Tijdens het Repair Café is er ook een demonstratie van het computerprogramma Linux. Tegen een kleine vergoeding krijg je een cd-rom of DVD mee zodat je het computerprogramma thuis zelf kunt installeren. Met Linux kan je oude computer weer jaren mee.

Reparateurs gezocht
Nu het Arnhems Repair Café gaat uitbreiden, zijn meer reparateurs zeer welkom. Ben je handig en vind je het leuk om mee te helpen met het Repair Café? Mail dan naar info@duurzamewijk.nl of bel naar het duurzaamheidscentrum De Groene Vos (026-7370041) voor meer informatie.

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Reparatiekennis verdwijnt zienderogen. Het Repair Café brengt daar verandering in. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO2-uitstoot. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Meer informatie: www.duurzamewijk.nl en www.repaircafe.nl

 
   

 
OPROEP (ma 17 sep 2012)

KLESMER MUZIEK op ZATERDAG 13 OKT 2012 - 13.30 aanvang - duur: 1 uur, locatie: in de Luthersekerk in de Spoorwegstraat.

Uitnodiging

Zaterdag 13 oktober 2012 kunt u genieten van het openingsconcert in de serie MUZIEK ONDER DE KOEPEL, in de Lutherse kerk Arnhem.
U gaat luisteren naar de gerenommeerde Klezmergroep: “Mazzeltov”.
Met zangeres Rolinda Kross als leading lady, specialiste in het Jiddische lied, maakt Mazzeltov klezmer van internationaal niveau. De groep maakte een zestal goed ontvangen cd’s, waarvan de cd “Mispoghe” voor een Edison werd genomineerd.

Aanvangstijd: 13.30. Het concert duurt één uur.
De toegang is gratis
en er is een vrijwillige collecte na afloop.
Neem een rustpauze in uw hectische winkeldag en laat u meevoeren met de klanken van Edith Matot op viool, Gottfrid van Eck op zijn klarinetten, Harm van den Berg op accordeon, Tis Marang op contrabas en de prachtige stem van Rolinha Kross.
Het concert vindt plaats in “DE LUTHERSE KERK” Spoorwegstraat 8-10 Arnhem.

Verdere informatie: www.rijnfestival.nl en www.mazzeltov.nl


 

 
OPROEP van vrijdag 24 aug 2012

Wat je kind al niet kan doen!

Nieuw in het Spijkerkwartier: de onverwachte kracht.
"een praktijk die zinvolle cursussen organiseert voor uw kind"

Het schooljaar is gestart en het begint goed. Niet alleen is er veel zon, waardoor het vakantiegevoel nog nagonst. Ook is er een zonnig en nieuw initiatief in het Spijkerkwartier, een praktijk die zinvolle cursussen organiseert voor uw kind. De naam van de praktijk past mooi bij de betekenis van het cursusaanbod voor uw kind. ‘De onverwachte kracht’ is de naam en dit is precies wat zij wil aanboren. En zij is; Berny Veldkamp, kindercoach en kindertherapeut. Berny laat zich graag verwonderen door kinderen en hun onverwachte kracht. Want dat is wat elk kind bezit. En daar ligt een basis, die helpt om lastige situaties tegemoet te treden. Wanneer kinderen daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken, is het zinvol om eens op de website te kijken. Zie www.deonverwachtekracht.nl

Wat betreft de cursussen verklap ik hier alvast wat er op de agenda staat:

• Speelse bewegingslessen – kinderen uit groep 1 en 2 –zelfvertrouwen en rust.
Gratis kennismakingsles voor ouder en kind op woensdag 5/9/'12 van 13.45 tot 14.45 uur

• Ontspanningscursus – kinderen uit groep 5 en 6 – speciaal voor drukke kinderen.
Gratis kennismakingsles voor ouder en kind op maandag 10/9/'12 van 16.45 tot 17.45 uur.

• Rots & Water – kinderen uit groep 7 en 8 –weerbaarheid en zelfbeheersing.
Gratis kennismakingsles voor ouder en kind op donderdag 27/9/'12 van 18.00 tot 19.00 uur.

Contactgegevens: zie website Berny ziet jullie graag in haar praktijk in de Schoolstraat 35x (bij de tuin met het hek).


 

 
   
OPROEP van zaterdag 18 AUG 2012

Maak kennis met Mindfulness en Heartfulness

Op zaterdag 25 augustus 2012 kunt u kennismaken met onze 2 belangrijkste werkvormen: mindfulness en heartfulness.
Gedurende de middag kunt u afwisselend 45 min mindfulness en 45 heartfulness met ons ervaren. Zo kunt u kennis maken met een aantal oefeningen. De dag vindt plaats bij het Micheal centrum 1e wijkstraat 4/6 in Arnhem.
Door mindfulness wordt u zich bewuster van de lichamelijke en geestelijke reacties op wat zich voordoet in uw leven. Met die zelfkennis kunt u beter omgaan met wat er zich in uw leven voordoet en kunt u meer genieten van wat het leven u biedt. Heartfulness richt zich op het beter leren verstaan van de taal van het hart. Met verschillende oefeningen leert u dichter bij uzelf te komen en meer mildheid en vriendelijkheid in het algemeen te ervaren. U bent welkom tussen 13.00 en tot 17.00 uur.
Voor meer informatie: reneehoogen@hotmail.com

 
   

OPROEP IVM CAFE DE NIEUWE BRUG - RIETHORSTERSTRAAT

Medio 1958 was er te Arnhem, Spijkerkwartier een café aan de Riethorsterstraat /1ste Spijkerdwarsstraat met als naam "De nieuwe Brug".
De uitbater was de Heer Wim van Rekum Geboren 09-06-1892 en gestorven 27 december 1961. Deze persoon was medaillehouder zilver voor touwtrekken in 1920 met o.a. zijn broer Rinus van Rekum, voor de Olympische spelen in Antwerpen.
De redactie heeft 3 vragen:
1. Bestaat er ergens nog een goede foto van bedoeld café.
2: Bestaat er nog een foto van de heer Wim van Rekum.
3: heeft iemand nog foto's van de inhoud van dit cafe.

foto van het vermoedelijke café

Uw bericht is welkom bij de redactie: website@spijkerkwartier.net


 

 
   
   

Oproep van vrijdag 22 juni 2012Zondag 24 juni is het zover: “Mitty, het rad der verbeelding” komt naar Spoorhoek! Samen met bewoners van de Tuinpoort willen we er een geweldige dag van maken. Vanaf 12:00 uur draait het rad en kun je genieten van muziek, dans, theater en andere hilarische acts. Ook de inwendige mens komt deze dag niets tekort. Én is er een rommelmarkt. Hopelijk tot dan!

Aanvang: 12:00 tot 22:00 uur
Locatie: in de wijk Spoorhoek, Arnhem. Op de grote parkeerplaats bij de Tuinstraat.
Meer informatie: www.radderverbeelding of Facebook.

Met vele groet, mede namens de bewoners van de Tuinpoort,
Olga Lozeman - Cultuurscout Sint Marten / Spoorhoek


EINDE PERSBERICHT/1 jun2012/ebo

 


 

Black light expo: Front And Back End
7 t/m 30 juni
open donderdags en vrijdags van 20-23u, op zaterdagen van 12-17u.

Tien kunstenaar(duo)'s onderzoeken de (on)mogelijkheden van black light in de tijdelijke expo ruimte aan de Van Muijlwijkstraat 23 in Arnhem. Fluor experiment in een totaal verduisterde ruimte.

Front and Back End, verwijst naar twee termen uit de softwareontwikkeling. Front end is dat wat de gebruiker ervaart: de vorm. De back end bestaat uit de code. Oftewel, alles dat je niet ziet maar eigenlijk alles bepaalt. De wisselwerking tussen de front en back end is een mistige: de front end verhult informatie die wel in de back end opgeslagen wordt. Front end en back end kan je zien als analogie van black light: de voorkant van een object wordt belicht om tot een achterkant te komen. Maar black light kan verder gaan en de mist tussen front en back doen opklaren.

Deelnemende kunstenaars:
- Sara Landeira de Abajo www.saralandeira.com
- Bernd Volmer & Sander Huizing www.berndvolmer.com & www.studio-soil.nl
- Bart van Haren & Jasper van Loenen www.bartvanharen.nl & www.jaspervanloenen.com
- Annemieke Olthuijs www.annemiekeolthuijs.com
- Elejan van der Velde www.elejanvandervelde.blogspot.com
- Jelle Bulten www.jellebulten.com
- Johannes Buch www.johannesbu.ch
- Anne Mager
- Sarah Charalambides www.sarahcharalambides.com
- Anne-Marie Geurink & Frank Kolkman www.studiojohnsavage.nl

De black light expo wordt georganiseerd door TAPE, espressobar, café en exporuimte, aan de Hommelstraat 66 in Arnhem. De black light expo is te zien bij TAPE om de hoek, aan de Van Muijlwijkstraat 23. Gratis entree. www.ilovetape.nl

EINDE PERSBERICHT/1 jun2012/ebo

 
   
Oproep van vrijdag 1 juni 2012

1000 zonnebloemen voor Spijkerbroek
Woensdag 6 juni worden op het bouwterrein grenzend aan bouwspeelplaats
Thialf 1000 zonnebloemen geplant door kinderen van de 3 basischolen De
Binnenstad, de Sterrenkring en Hugo de Groot school.
Dit om het bouwterrein voor de zomermaanden een positievere uitstraling te
geven, nu het ligt te wachten op de bouwactiviteiten.
Het zaaiproject is een initiatief van Zaaigoed (dat wordt gevormd door de
kunstenaars Germa Huijbers, Carolina Agelink en Carien Poissonnier) samen
met Edwin Oostmeijer, de ontwikkelaar van dit bouwterrein. Voorgaande jaren
was Zaaigoed actief met een zaaiproject op het Cobercoterrein. Uitgangspunt
van ook dit project is om toekomstig openbaargebied dat ligt te wachten op
daadwerkelijke ontwikkeling, in de .tussentijd' een positieve uitstraling te geven
en bewoners en gebruikers van het gebied daarbij te betrekken. Veel kinderen
van de scholen komen uit de buurt, spelen veel op de bouwspeelplaats Thialf of
zijn op een andere manier bekend en betrokken bij deze plek.
Alle kinderen van de scholen de Binnenstad, de Sterrenkring en de Hugo de
Groot school zaaien een zonnebloemzaadje op school en komen de ontkiemde
plantjes woensdagmorgen 6 juni naar het bouwterrein brengen waar ze geplant
worden. Op de locatie zijn door de ontwikkelaar in de vorm en de maat van de
toekomstige bouwblokken 2 grote 'bakken' gemaakt waar alle plantjes ingezet
worden. De 2 bouwblokken/bakken op de hoek van de Dullertstraat/Thiemstraat
hebben een afmeting van 22 x 11 meter. In totaal komen er uiteindelijk op het
terrein 6 bouwblokken te staan met 18 woningen
Bewoners en bouwspeelplaats Thiaf worden uitgenodigd samen met Zaaigoed
de plantjes te verzorgen tot het in augustus volwaardige zonnebloemen zijn en
tijdelijk de contouren vormen van de toekomstige huizen op die plek.

Met buurtbewoners en Thialf samen gaan ze deze zomer voor de bloemen
zorgen (bewateren enz.)
Het is een initiatief van Germa Huijbers, Carien Poissonnier en Carolina Agelink
(Zaaigoed) in samenwerking met Edwin Oostmeijer, met hulp van De
Binnenstad, De Sterrenking en de Hugo de Grootschool, Erik Vos en bewoners.

Meer informatie:
www.woneninspijkerbroek.nl; www.edwinoostmeijer.nl; www.vrouwopeveranda.nl; www.huijbersenagelink.nl


 

Oproep van vrijdag 25 mei 2012

Win een iPad met de fotowedstrijd Spijkerspots
Van 31 mei tot en met 30 juni 2012 loopt de fotowedstrijd van de ‘Spijkerspots GPS tour Arnhem’. Deelname gaat via Facebook, waarbij mooie prijzen te winnen zijn zoals een iPad en een diner bon.

Wat moet je doen?
Om aan de fotowedstrijd deel te nemen, maak je een foto jezelf (of van iemand anders) als een personage uit een Spijkerspots verhaal. Bijvoorbeeld een jongetje tijdens afzwemmen, een getuige van de slag om Arnhem of een kikker. Creativiteit wordt beloond!

Op 3 juni tijdens Steentjesdag (zie hieronder) kun je een foto laten maken in de Spijkerspots fotobooth in het Spijkerkwartier in de Steenstraat.

Tussen 31 mei en 30 juni kun je heel gemakkelijk zelf meedoen aan de fotowedstrijd. Ga naar http://www.facebook.com/Spijkerspots en druk op de like knop. Vervolgens kun je je foto met een bijpassende reactie uploaden op het Facebook prikbord van Spijkerspots. Het aantal ‘likes’ zal uiteindelijk de winnaar bepalen.

Kun je met facebook-"likes" een iPad, taart of diner-bon winnen?
Ja. Als je bovenstaande link volgt. Degene met de meeste likes wint een iPad. De 2e en3e prijs is een taart met je eigen foto erop en de 4e en 5e prijs is een vergroting van je eigen foto. Ook zal er een juryprijs te winnen zijn, een dinerbon ter waarde van € 50,-.STEENTJESDAG 2012

 

Oproep van 25 mei 2012 overgenomen uit de wijkkrant nr 78

OPNIEUW STEENTJESDAG IN DE STEENSTRAAT
Foto vanaf de Spijkerlaan, in de verte de Velperpoort
Steentjesdag 2012 op zondag 3 juni 2012 van 11 tot 17 uur

Wat is er te doen?
Koopzondag, Markt, Demonstraties, Kunst, Creativiteit en Activiteit, Hapjes, Drankjes en Muziek

Er is deze dag GRATIS PARKEREN in de garage Velperpoort bij het NS-Station, uitrijkaarten zijn op deze dag gratis verkrijgbaar bij de ondernemers aan de Steenstraat.
Zie de Steentjesdag Poster (opent in een nieuw scherm).

De ondernemers uit de Steenstraat roepen u op om samen een invulling te geven aan Steentjesdag 2012!

Steentjesdag 2011 was een succes en trok ruim 15.000 bezoekers volgens de organisatie. Maar het kunnen er ook meer zijn geweest, want dat heeft niemand echt geteld. Op deze Steentjesdag beleven de bezoekers hoeveel moois de straat en omliggende wijk te bieden heeft. De sfeer in de straat wordt omgetoverd in een soort ‘Arnhemse Montmartre’.

De organisatie zoekt daarom creatieve wijkbewoners die een goed idee hebben om een co-creatie met een ondernemer uit de straat aan te gaan. Maak je een kunstwerk van een etalage? Kom je met een voorstel voor een act op straat? Of in een etalage? Wil je exposeren in een leegstand pand? Kan allemaal.

De ondernemers uit de straat staan open voor samenwerking; vanzelfsprekend worden alle uiteindelijke initiatieven in de promotie meegenomen. Stuur uw voorstel zo snel mogelijk!

Voor vragen, overleg of nadere toelichting, bel of mail naar Marike Brüggemann,
- tel: 06 31692519
- mail: m.bruggemann@advieszaken.nl

Wat is er allemaal op 3 juni?
Op 3 juni staat de Steenstraat vol met tafels en kraampjes van ondernemers, kunstenaars en een kruisbestuiving tussen die twee. Er lopen theatrale obers voor de bediening, er worden beauty-stylingtips gegeven, er zijn chocoladeschilderijen te bewonderen, lessen te volgen in het plakken van banden, er wordt ‘live’ geknipt en gemasseerd, en bezoekers genieten onderwijl van muzikale optredens, exposities, proeverijen en allerlei bijzonder wonderlijke verrassingen.


 

 
AFVAL
Oproep aan de wijkbewoners: geef je mening aan De Lommerd!

Foto: archieffoto 2008
Oproep aan de wijkbewoners: geef je mening aan De Lommerd!

vr 18 mei 2012

Beste wijkbewoners,

Het college heeft bij de bezuinigingen vorig jaar besloten dat we met minder afvalbakken toe kunnen. Komende maandagavond spreekt de raadscommissie hierover. Inmiddels zijn in de woonwijken (niet het centrum) op veel plekken afvalbakken weggehaald, zo stelt een politieke partij. Maar de redactie is onbekend in hoeverre in onze wijk Spijkerkwartier, bakken zijn verwijderd.

o Wat zijn uw ervaringen ermee?
o Mist u de bakken, of helemaal niet?
o Wordt er meer of juist minder rommel op straat gegooid?

Deel uw ervaringen met De Lommerd, MAIL uiterlijk dit weekend uw ervaring!

Onderwerp AFVAL

Hartelijk dank voor uw meedenken!
Met vriendelijke groeten,
info@spijkerkwartier.net

 
   

bericht van za 5 mei 2012

Rommelmarkt met taart en sap op Hemelvaartsdag 17 mei

Donderdag 17 mei 2012 (Hemelvaartsdag) is er Rommelmarkt van 11.00 tot 16.00 uur op en rondom Sonsbeeksalon 60, aan de Sonsbeeksingel 60 zie www.sonsbeeksalon60.nl
Er is ruimte voor vraag en aanbod van antiek, curiosa, 2e hands kleding, stoelen, servies etc. Maar naast 'rommel' is er dit jaar ook aanbod van taarten en verse sappen.


 

bericht van za 5 mei 2012

OPROEP DEELNAME AAN EEN GRATIS CONCERT JANITSCHARENMUSIC

concert - entree gratis, nadien vrijwillige bijdrage
Turkse muziek uit de Achttiende Eeuw
op 12 mei 13.30 - duur 1 uur
Lutherse kerk (Spoorwegstraat) 12 mei 2012 aanvang 13.30 einde ca 14.30 uur

Op het programma staat originele “Janitscharenmusic”, een genre met een knipoog naar Turkse muziek uit de Achttiende Eeuw waarbij het slagwerk een grote rol speelt. Op een achttal historische blaasinstrumenten; klarinetten, hobo’s, fagotten, hoorns, een contrabas en met een spektakel van schellenboom, triangel, bekkens, trommen, pauken en cymbalen klinken composities van onder andere Beethoven, Mozart en Lully.

Organisatie: Muziek Onder de Koepel, bekend van de Koepelkerkconcerten.
Verdere informatie: www.rijnfestival.nl en www.ottettoamsterdam.nl


 

Bericht van vrijdag 27 april 2012

Sequence Zero:
nieuwe broedplaats in Arnhem voor jonge creatieve professionals.

Op 3 mei is de officiële opening van Sequence Zero aan de Schoolstraat 35 in Arnhem. Sequence Zero is een nieuwe broedplaats in het centrum die jonge creatieve professionals huisvest tegen een lage huurprijs.

Sequence Zero is gevestigd in een oud, sfeervol, monumentaal schoolpand. Het pand waar M.C. Escher vroeger op school heeft gezeten. Het bevat het trappenhuis wat vele werken van Escher heeft geïnspireerd. Het trappenhuis leidt tot het oude handenarbeid lokaal van 172m2, welke zij nu invullen als werkplek. Door de vele verschillende kleine ondernemers bevordert de interactie en samenwerking, daarnaast heb je de privacy van je eigen bureau en werkplek.

Oprichters William Köster (New Dutch School) en Diederik Vrijhoef (Cre-Aid) kwamen op het idee om een nieuwe kantoorruimte te starten na een zoektocht naar een inspirerende werkplek. Voor startende ondernemers is er nog maar weinig ruimte beschikbaar waar je goed kan werken, waar snel internet is en waar je met gelijkgestemden nieuwe projecten kunt ontplooien.

De ruimte waar Sequence Zero nu zit is tijdelijk en op dit moment zijn de oprichters al aan het nadenken over vervolg op een grotere locatie, waar ze gaan uitbreiden met flex werkplekken en studio ruimtes voor onder andere foto, video en muziek.

Op 3 mei 2012 is iedereen welkom vanaf 16:00 om de nieuwe plek te bezichtigen aan de Schoolstraat 35. Daarnaast zijn er nog enkele werkplekken beschikbaar.

Kijk op www.sequencezero.org voor meer informatie.


 
Bericht van maandag 9 april 2012

Tientjes komt naar Arnhem!
Het Team van Tientjes, winnaars van de Women Inc / Cordaid stimuleringsprijs 2012, komt naar Arnhem op 18 april 2012.

Tientjes is een organisatie die zich inzet om dingen mogelijk te maken voor een tientje, om mensen met minder (geld) te stimuleren om van de bank af te komen, hun talenten en passie te gaan leven en daar geld voor te vragen. Daarnaast daagt Tientjes gevestigde ondernemers uit om mogelijkheden te creëren door op de Tientjes website een aanbod te doen voor een tientje.
Tientjes heeft de prijs gewonnen voor haar project "scharrelondernemers". Tientjes pleit voor ruimte in de wet om een deel van je eigen geld te mogen verdienen als ondernemer en daarbij indien nodig aangevuld te worden vanuit de gemeente.
Op die manier stimuleer je ondernemerslust en geef je mensen de kans om naar vermogen hun eigen inkomen te verzorgen.

Tientjes is op 18 april 2012 in Broedplaats De Eigen Zaak, Het Nieuwe Land 8, van 13.30 tot 16.30 uur. Om 14.00 uur zal Erna Smeekens een presentatie houden over Tientjes. Daarna is er uitgebreid de kans om de mensen van Tientjes persoonlijk te spreken, te netwerken en te ontmoeten. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Entree is gratis en er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor koffie en thee.
 

 


Bericht van Vrijdag 6 april 2012
WORKSHOP "VAN INNERLIJK NAAR UITERLIJK"
- bewustwording welke kwaliteiten jij in je draagt en welke kleuren in je kleding/accessoires deze kunnen versterken -

Deze workshop is speciaal voor vrouwen bedoeld en wordt gegeven door Martine Wilderom - kleuradviseur en Marieke Spekle - analytisch tekentherapeut. Sluit je aan en volg een dynamische workshop waarbij je innerlijk en uiterlijk in beweging wordt gezet!

Data: zondag 15 april 2012 of zondag 6 mei 2012 of zondag 10 juni 2012 van 10:30 - 12:30 uur.
Meer info: http://www.mariekespekle.nl/verdiepingbezinning/cursusworkshops.html

 
   


Bericht van Vrijdag 2 maart 2012
OPROEP voor SPIJKERKWARTS 2012

Wijkbewoners die hun huis/tuin/zaak/balkon/zolder/kelder in het verlengde weekend van 14 t/m 17 juni als tijdelijk theater ter beschikking willen stellen.

Wijkbewoners van jong tot oud die willen meedoen. Met een verhaal, eengedicht, een idee of een idee dat nog verzonnen moet worden. Op trompet, achter de piano. Dansend, zingend. Of van alles een beetje. Alleen, met de buurman, de halve straat of een compleet koor.

Wijkbewoners die mee willen organiseren.

Wie? Wie durft. Wie er zin in heeft. Wie het kan en wie het wil leren. Iedereen wordt vakkundig begeleid door de kunstenaars van De Plaats.

Nieuwsgierig? Kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 1 maart 2012 om 20.00 uur in De Lommerd. Kijk ook op www.spijkerkwarts.nl

Info en/of meedoen? Bel 06 515 878 40 of mail jeanethacquebord@theaterdeplaats.nl

 

 
Maandag 30 januari 2012-


OPROEP voor het maken van een Offerte voor een website

voor de OndernemersVereniging Steenstraat, zie details in deze scan (klik hier voor de link).
Inmiddels zijn sinds vorige week aanbiedingen in overweging bij enkele bij de redactie bekende websitemakers. Samenwerken is bevorderlijk voor de kansen.
 

 

>>Zaterdag 21 januari 2012 OPROEP VAN DE SPIJKER QUIZ

Hoe hoog is jouw SQ? Kom erachter met de SpijkerQuiz!
Kom 25 februari om 19.30 met je team naar de Lommerd
Wil je deelnemen? Lees hieronder verder!

Hoe hoog is jouw SQ? Kom erachter met de SpijkerQuiz!

De SpijkerQuiz is de nieuwe buurtquiz van het Spijkerkwartier. De
beste gelegenheid om je algemene ontwikkeling met die van je
medebuurtbewoners te meten. En het is nog gezellig ook, er is ook een hapje
en een drankje aan de bar.

De eerste SpijkerQuiz is op zaterdag 25 februari vanaf ongeveer 19:30 in De
Lommerd. In 2012 zijn er vier gepland. Het is de bedoeling dat de beste
quizzer in 2013 mee gaat doen aan de Nieuwsquiz van De Gelderlander.

De quiz bestaat (vooralsnog) uit 5 rondes van 8 vragen. De vragenrondes zijn
min of meer thematisch. Ze kunnen over allerlei onderwerpen gaan,
maar er zitten zeker ook vragen tussen over Arnhem en het Spijkerkwartier.

Bewoners uit het Spijkerkwartier kunnen zich per team inschrijven om mee te
doen. Een team bestaat uit minimaal vier en maximaal zes personen uit
dezelfde straat
en een minimumleeftijd van 18 jaar. Ieder straatteam wordt
aangevoerd door een teamcaptain. De captain kan zijn team tot uiterlijk
vrijdag 17 februari 17:00 uur inschrijven via spijkerquiz@lommerd.nl, of met
een inschrijfformulier dat binnenkort bij De Lommerd kan worden ingevuld.

Er kunnen maximaal 15 straatteams meedoen, eventueel boventallige teams
komen op een wachtlijst. Teams die niet komen opdagen worden bij de volgende
ronde gediskwalificeerd. Er heeft zich al een aantal straten ingeschreven
met een team, dus wees er snel bij!

De SpijkerQuiz wordt gepresenteerd door Hester Macrander en Ron Miltenburg.
De jury bestaat uit drie leden uit de organisatie: Hans Marcelis, Han
Doornebosch en Irene Korff. De winnende straat krijgt de eer om voor een
maand of drie de SpijkerTrofee op zijn naam te hebben, en wint een prijs.
Wat die prijs zal zijn blijft nu nog even een verrassing.

Van teamcaptains wordt verwacht dat ze hun naam, adres en telefoonnummer
in de mail vermelden, en de namen en adressen van hun teamleden. Deelname
kost per keer € 2,00 per persoon, te voldoen op de avond zelf bij de ontvangst
von het vragenformulier. De bijdrage dekt een deel van de kosten. Om de bijdrage
laag te houden zijn sponsors van harte welkom. Eerste sponsor Erik Vos van
Het Lab heeft de affiches ontworpen. Deze hangen inmiddels in De Lommerd.
Ze verschijnen komende maand ook in de rest van het Spijkerkwartier.

Om een beetje een idee te krijgen is op www.buurtkwis.nl informatie over een
soortgelijke Buurtquiz van de wijk Lombok te vinden. Attentie: dat "petje op,
petje af" is niet de vorm waar de SpijkerQuiz voor kiest.

 

 

 

>>Woensdag 9 november 2011 OPROEP VAN DE POLITIE ARNHEM

In de gehele stad Arnhem is de laatste maanden sprake van een hausse aan auto-inbraken, waarbij de dieven het voornamelijk voorzien hebben op navigatieapparatuur. De politie voert extra controles uit om de dieven op heterdaad te betrappen. Maar autobezitters kunnen zelf ook veel doen om autokraken te voorkomen.

De politie roept autobezitters op om vooral alert te blijven op verdachte situaties in de buurt: zie je een vreemd persoon die zich verdacht gedraagt of een vreemde auto in de straat, bel 112, want dat kan de pakkans vergroten. Verder heeft de politie nog adviezen om autokraken te voorkomen:

1 • Laat geen geld, laptops of andere waardevolle spullen in uw auto liggen. Kunt u niet anders? Zorg dan dat ze van buitenaf niet te zien zijn.
2 • Haal dure spullen uit uw handschoenenkastje en zet het open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen is.
3 • Laat uw (mobiele) navigatiesysteem nooit achter in uw auto. Wis ook de afdruk van de zuignap.
4 • Laat u toch apparaten in de auto liggen? Schakel dan de Bluetooth-functie uit. Dieven kunnen de Bluetooth-signalen namelijk buiten uw auto opmerken.
5 • Haal de sleutel uit het contact. Zorg dat de ramen dicht zijn en doe de portieren en de kofferbak op slot.
6 • Parkeer uw auto op een plek met veel licht, waar veel mensen komen. Daar houden dieven niet van.
7 • Let op uw autosleutels. Laat ze niet in uw jas zitten als u die ophangt. Laat ze niet in de kleedkamer als u gaat sporten.
8 • Laat een goedgekeurd autoalarm monteren.

Doe aangifte!

Het is belangrijk dat u aangifte doet van inbraak in of diefstal van uw auto. Hierdoor weet de politie beter wat er gebeurt in een stad, dorp of wijk en kan daarop inspelen. Uw aangifte vergroot de kans dat de dader gepakt wordt, waardoor er niet nog meer mensen slachtoffer worden. U kunt aangifte doen via internet. Of maak een afspraak voor het doen van aangifte, 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Foto: 'inbeslaggenomen autoradio's en navigatiesystemen'


 

 

>>woensdag 7 september 2011 - oproep voor deelname aan Kunst op de Koffie
Deelname, zie onder.
NB de START is bij de HERBERGIER gelegen aan de 1ste WIJKSTRAAT, dit is de dwarsstraat tussen de Sijkerlaan en de Boekhorstenstraat (Sportschool) en herkenbaar gemarkeerd met een theedoek.


Kunst op de Koffie is op zoek naar vrijwilligers die tijdens het weekend van 15 en 16 oktober dienst willen doen als suppoost. Lijkt je dit leuk, meld je aan via de website www.kunstopdekoffie.nl of via Olga Godschalk, tel: 06 - 23 18 79 46

Kunst op de koffie / uw Huiskamer als tentoonstellingsplek
Waar? Spijkerkwartier Arnhem. Wanneer? 15 en 16 oktober 2011 van 12 tot 17 uur


Kunst op de koffie is een kunstproject met directe betrokkenheid van het Spijkerkwartier en de bewoners. Het project omvat tentoonstellingen en muziek en theatervoorstellingen bij particulieren. Deze zijn tijdens het weekend te bezoeken, na aanmelding, zie hieronder.

Tentoonstellingen van werk van 20 Gelderse Beeldende Kunstenaars in huiskamers waar een solo-expositie is ingericht. Er zijn 20 huiskamers ingericht als tentoonstellingsplek! Er staat een interactieve kaart op de website van Kunst op de koffie.

Muziek en theatervoorstellingen in huiskamers en op balkons op diverse locaties in de wijk.
Klik hier voor een pdf-bestand met de locaties en tijden van dit deel van het programma.

In het weekend van 15 en 16 oktober worden de deelnemers ontvangen door de gastheer of gastvrouw. Kunst-op-de-koffie zorgt voor de kunst en de koffie!

Aanmelding
Voor meer info en aanmelding: info@kunstopdekoffie.nl en de website: www.kunstopdekoffie.nl
de START is bij de HERBERGIER gelegen aan de !ste WIJKSTRAAT, alwaar men voor €5 een kopje koopt en een passe partout voor alle locaties. Een boekwerkje en een schema zijn bij de prijs inbegrepen.

 

 

>>woensdag 7 september 2011 - oproep Steentjesdag

 

 

>>maandag 27 juni 2011 - oproep wijkplaform themaavond veiligheid

Het Wijkplatform Spijkerkwartier Spoorhoek Boulevardkwartier organiseert thema-avonden waarbij onderwerpen aan de orde komen die de leefbaarheid van de wijk versterken. De vorige bijeenkomst ging over Wijkeconomie en werd druk bezocht.

Arnhem staat volgens de AD- Misdaadmeter op de tweede plaats. De wijken Spijkerkwartier/Spoorhoek/ Boulevardkwartier scoren volgens de politie nog steeds hoog waar het gaat om overlast op het gebied van openbare orde en veiligheid, diefstal en inbraak. Een stijging van 20% van woninginbraken, meer geluidsoverlast en aanwezigheid van graffity. Al met al zaken die bewoners en ondernemers een gevoel van onveiligheid geven.

De politie zal op deze thema-avond toelichting geven op de werkwijze van Burgernet, waarbij de politie de burgers telefonisch over zaken in de buurt informeert en verzoekt om informatie.
Vervolgens zal de politie iets vertellen over het project Hommelse Poort, waarbij naast politie ook andere handhavende instanties extra inzet plegen om de openbare orde en veiligheid in het gebied Hommelsstraat, van Muijlwijkstraat, Steenstraat, Velperbuitensingel en Velperplein te vergroten.
De Gerressengroep zal ingaan op mogelijkheden om collectief de graffityoverlast tegen te gaan.
Ten slotte is er ruimte voor discussie, vragen en mogelijke oplossingen waarbij naast particulieren, ondernemers ook gemeente en Wijkplatform gezamenlijk initiatief kunnen nemen om tot een verhoging van de leefbaarheid van de wijk te komen. Denk hierbij bijv. gemeenschappelijk aanbrengen van veilig hang- en sluitwerk, of het stimuleren van het gebruik van DNA-stiften om je waardevolle bezittingen te markeren. Hierbij zou evt. een bijdrage in de kosten vanuit het Wijkplatformbudget kunnen worden gefinancierd.

Het Wijkplatform nodigt u daarom uit om de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk te vergroten.

Programma:
20.00 uur Aftrap voorzitter wijkplatform en toelichting over de invulling van de avond.
20.10 - 20.40 Burgernet (Richard van den Berg)
20.40 - 21.10 Extra politie-inzet en controles handhavende instanties Hommelstraat, van Muijlwijkstraat, Steenstraat, Velperbuitensingel en Velperplein ( Joke Bartelink Sanders)
21.10 - 21.30 Graffitybestrijding (Rob Gerressen/ Michel van der Meulen)
21.30 - 22.00 Discussie.
22.00 uur Afsluiting met een drankje.

Heeft u interesse in deze onderwerpen of wilt u weten wat u kunt betekenen voor of kunt bijdragen aan de veiligheid binnen het Spijkerkwartier/Spoorhoek/Boulevardkwartier, dan bent u van harte welkom in De Lommerd.
Bent u verhinderd kijk dan op www.spijkerkwartier.net voor meer informatie.

De avond is een initiatief van het Wijkplatform Spijkerkwartier/Spoorhoek/Boulevardkwartier in samenwerking met de Politie Gelderland Midden, de Gemeente Arnhem en de Gerressengroep. 
   

>>Oproep VERVOLG OP HET PROJECT KLETSKOPPEN / do 23 juni 2011

ONTWERP EEN KUNSTWERK VOOR JOUW WIJK (ST.MARTEN/ SPOORHOEK)

In het vervolg op het project Kletskoppen van Olga Lozeman kunstscout St.Marten Spoorhoek (verhalen van bewoners als inspiratie tot performance), komen er nu twee blijvende kunstwerken, geïnspireerd op schetsen en ideeën van bewoners uit de wijk.

Iedereen uit de wijk kan tot 31 augustus een idee inleveren. Bierviltjes waarop je een schets kan maken kun je afhalen bij café Bosch, café Atlanta of bij de Hommel.

Centraal punt van dit project is voormalig snackbar de Roos aan de Hommelseweg tegenover de speeltuin. Kunstenaar Tijs van Trigt heeft daar nu infosnack, waar op de ruiten een automatiek geprojecteerd is.

In deze vitrine gaan we alle schetsen en ideeën verzamelen. Elk luikje geeft straks een idee voor een kunstwerk weer.

Ook op de scholen wordt er aandacht besteedt aan dit project en worden er ruimtelijke schetsen door leerlingen gemaakt. Al deze modellen komen in de automatiek te staan.

Van al die ideeën worden er 9 schetsen uitgekozen die het origineelst, interessants of mooiste zijn. Die 9 ideeën worden op 17 september tijdens Wijken voor Kunst onthuld op een ideeënbord, ontworpen door Peter van der Gulden, Prezwalski ontwerp.

Dus vanaf nu start de expositie van ideeën bij infosnack en vanaf 17 september zijn daar de beste 9 ideeën te zien op de gevel en is er een expositie van alle ideeen van kunstenaars, bewoners en leerlingen van de scholen.

Vanaf 17 september kunt u op internet stemmen welk idee u het beste vindt.
Voor de uitvoering van het beste idee zijn we op zoek naar kunstenaars die in St. Marten of Spoorhoek wonen. Heb je hier interesse in laat dat dan weten per mail.

De kunstenaars zelf worden ook van harte uitgenodigd een idee aan te leveren. Het liefst een ruimtelijk schetsmodel die we in 1 van de vakjes van de automatiek kunnen laten zien!
Inleveren van de bierviltjes kan bij Atlanta, Bosch en de Hommel of in de brievenbus van infosnack (Hommelseweg 167).

En kom ook naar de brainstorm avond in de Hommel op 24 augustus a.s. om 20.00 uur.
Voor vragen:
- kijk op www.kunstbedrijfarnhem.nl/wijken
- en/of mail met marjoleinmarkink@online.nl>>maandag 9 mei - woningsplitsingen

informatie-avond Overleg bezwaarmakers “Stop de woningsplitsingen in het Spijkerkwartier” 19.30 –21.30 uur locatie De Lommerd

Beste bezwaarmaker,

De zittingen voor de commissie van bezwaar en beroep zijn achter de rug. Er lopen nu drie rechtszaken tegen de gemeente, de vragen in de politiek worden gesteld, de krant is een onderzoek gestart voor een publicatie en de projectontwikkelaars krijgen het benauwd.
We zijn nu op een punt aangekomen dat het voor ons heel belangrijk is om jullie te informeren over de stand van zaken, zodat jullie met ons mee kunnen denken over de verdere stappen. Aangezien de projectontwikkelaars de problemen echt voelen wanneer wij het op rechtszaken laten aankomen, hebben zij bij ons benaderd. Enkele eigenaren/ontwikkelaars zijn bereid met ons mee te denken om tot een oplossing te komen!

Het is nu belangrijk dat we samen bespreken wat daarop ons antwoord is en hoe we verder gaan.
- Welke stappen gaan we nu zetten richting gemeente en projectontwikkelaars?
- Gaan we de rechtszaken voeren en zo ja hoe?
- Wat zijn de (financiële) consequenties van een juridische procedure?
- Welke punten kunnen/willen we gerealiseerd zien, voordat we een rechtszaak stopzetten?

Om te bepalen op welke wijze wij allen vervolg willen geven aan ons verzet, moeten we van elkaar weten hoe we over deze zaken denken.

Komt dus allen op maandag 9 mei en laat je mening horen!

Overleg bezwaarmakers "Stop de woningsplitsingen in het Spijkerkwartier"
Datum : 9 mei
Plaats : De Lommerd
Tijd : van 19.30 uur tot 21.30 uur 

woensdag 11 mei - wijkplatform met thema-avond WIJKECONOMIE

Wijkplatform en thema-avond Wijkeconomie

Programma:
20.00 uur Aftrap voorzitter wijkplatform en toelichting over de invulling van de avond.
Tot 20.30 uur Algemeen beeld en status van de wijk.
Tot 21.00 uur Presentaties van succesvoorbeelden hoe kan worden omgegaan met wijkeconomie.
Tot 21.30 uur Bespreken wat de mogelijkheden, behoeften en kansen zijn voor samenwerking.
Tot 21.45 uur Resultaten van de avond samenvatten en vervolgtraject vaststellen.
22.00 uur Afsluiting met een drankje.

Heeft u interesse in hoe of wat u kunt betekenen voor de wijkeconomie binnen het Spijkerkwartier/Spoorhoek/Boulevardkwartier, of bent u op zoek naar ruimte, branchegenoten of andere mensen die uw ondernemerschap kunnen versterken?
Dan bent u van harte welkom! Entree: gratis

De avond is een initiatief van het Wijkplatform Spijkerkwartier/Spoorhoek/Boulevardkwartier in samenwerking met de Ondernemersvereniging Steenstraat, de winkelstraatmanager en de Gemeente Arnhem.

Het Wijkplatform Spijkerkwartier Spoorhoek Boulevardkwartier organiseert thema-avonden waarbij onderwerpen aan de orde komen die de leefbaarheid van de wijk versterken.

Het Spijkerkwartier/Spoorhoek/Boulevardkwartier is van oorsprong een wijk waarin zowel bewoners ondernemers, winkeliers, kunstenaars goed met elkaar samen leven. Toch is het zo dat nog beter kan functioneren als investeringen meer rendement gaan opleveren. Door een aantrekkelijk ondernemersklimaat gaan ondernemers investeren en gaan de bewoners en klanten van buiten de wijk de producten afnemen.

Binnen de wijk is voldoende potentieel aanwezig om de economie te versterken door in waarde toe te nemen en rendement te geven. In de afgelopen jaren is door particulier initiatief het woningenbestand op niveau gebracht. De winkelomgeving krijgt op dit moment een facelift. De openbare ruimte wordt in de komende jaren opgeknapt. Binnen de wijk is door particulier initiatief de Lommerd weer als ontmoetingscentrum beschikbaar gekomen.

Op dit moment zijn vele kleine ondernemers (ZZP-ers) die vanuit huis opereren. Soms hebben zij ruimte nodig om hun product te kunnen verkopen, soms zoeken ze partners om projecten te kunnen realiseren. Grote ondernemers hebben het Spijkerkwartier/Spoorhoek/ Boulevardkwartier uitgekozen als uitvalsbasis om wereldwijd zaken te doen. De locale ondernemer maakt gebruik van de sfeer die de wijk uitstraalt.

Het Wijkplatform nodigt alle ondernemers en bewoners uit die momenteel deel uitmaken van de wijkeconomie om met elkaar kennis te maken en te worden geïnformeerd hoe we met elkaar de kwaliteit van de wijk kunnen vergroten en vooral hoe we gebruik kunnen maken van elkaars kennis, kwaliteit en capaciteit.
Waarom zou u het ver halen als het dichtbij te krijgen is!

 donderdag 12 mei 20.00 uur

informatiebijeenkomst Buiten Gewoon Beter locatie De Lommerd, meer informatie via de website van de gemeente.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal om 19.30 uur open)

Waar: in de Lommerd, Spijkerstraat 185a


Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het BGB-project. Daarnaast krijgt u antwoord op vragen als: Waar in de buurt gaan we aan de slag? Wat gaan we doen? Hoe ziet de planning eruit? Ook kunt u zelf knelpunten aandragen, die we mogelijk in het BGB-project kunnen oplossen. Als u niet bij de bijeenkomst aanwezig bent, kunt u ook het bijgevoegde formulier nu al invullen en opsturen naar de gemeente.

 
   

Diverse oproepen / vr 6 mei 2011

zaterdag 7 mei - Bloembakkenactie

De 37e Bloembakkenactie en tevens "greenweekend" met leuke activiteiten
Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: De Lommerd

NB Zondag 8 mei: moederdag

Sinds mensenheugenis organiseert de Werkgroep Spijkerkwartier de bloembakkenactie in de wijk. Altijd op de zaterdag voor moederdag. Ook dit jaar wordt deze lange en vrolijke traditie voortgezet. Een grote groep vrijwilligers staat zaterdag 7 mei weer klaar bij de bloemenkraampjes om iedereen uit de wijk te helpen om de planten in dozen en tassen te stoppen en op karretjes en fietsen te laden.

De Werkgroep Spijkerkwartier heeft een rijkgeschakeerde geheel van kleurige en fleurige zomerplantjes voor een schappelijke prijs op de kraampjes staan. De opbrengst van de bloembakkenactie komt zoals gewoonlijk ten goede aan de ondersteuning van wijkactiviteiten!

De Groengroep Spijkerkwartier-Spoorhoek heeft bloemrijke vaste planten en struiken klaar staan voor beheerders van boomspiegels. Zij kunnen op deze gezamenlijke straatplantdag de planten afhalen, die ze eerder hebben besteld.

In de kraam van de Groengroep zijn ook ansichtkaarten te koop met 'groene groeten' uit de wijk, met afbeeldingen van de binnentuinen en bloemen op straat. Ook is het boekje 'Tuinieren op de vierkante meter' te koop. Voor iedere bewoner ligt bovendien een gratis folder klaar met daarin een overzicht en een beschrijving van de Spijkertuinen met de bijbehorende plattegrond.

Daarnaast komt natuurlijke kwekerij de Keltenhof, Wijksestraat, Bergharen met prachtige vaste planten, zaden, klimplanten, en gereedschap voor de eigen tuin. Plantjes kopen bij deze kwekerij betaalt zich terug want De Keltenhof doneert een percentage van de omzet aan de wijk. Het is ook mogelijk van te voren een bestelling te plaatsen bij de kwekerij via www.dekeltenhof.nl .

Kom zaterdag 7 mei naar de Lommerd en ga op balkon, en in boomspiegel en tuin aan de slag voor een groene en fleurige wijk!!maandag 9 mei - woningsplitsingen

informatie-avond Overleg bezwaarmakers “Stop de woningsplitsingen in het Spijkerkwartier” 19.30 –21.30 uur locatie De Lommerd

Beste bezwaarmaker,

De zittingen voor de commissie van bezwaar en beroep zijn achter de rug. Er lopen nu drie rechtszaken tegen de gemeente, de vragen in de politiek worden gesteld, de krant is een onderzoek gestart voor een publicatie en de projectontwikkelaars krijgen het benauwd.
We zijn nu op een punt aangekomen dat het voor ons heel belangrijk is om jullie te informeren over de stand van zaken, zodat jullie met ons mee kunnen denken over de verdere stappen. Aangezien de projectontwikkelaars de problemen echt voelen wanneer wij het op rechtszaken laten aankomen, hebben zij bij ons benaderd. Enkele eigenaren/ontwikkelaars zijn bereid met ons mee te denken om tot een oplossing te komen!

Het is nu belangrijk dat we samen bespreken wat daarop ons antwoord is en hoe we verder gaan.
- Welke stappen gaan we nu zetten richting gemeente en projectontwikkelaars?
- Gaan we de rechtszaken voeren en zo ja hoe?
- Wat zijn de (financiële) consequenties van een juridische procedure?
- Welke punten kunnen/willen we gerealiseerd zien, voordat we een rechtszaak stopzetten?

Om te bepalen op welke wijze wij allen vervolg willen geven aan ons verzet, moeten we van elkaar weten hoe we over deze zaken denken.

Komt dus allen op maandag 9 mei en laat je mening horen!

Overleg bezwaarmakers "Stop de woningsplitsingen in het Spijkerkwartier"
Datum : 9 mei
Plaats : De Lommerd
Tijd : van 19.30 uur tot 21.30 uur 

woensdag 11 mei - wijkplatform met thema-avond WIJKECONOMIE

Wijkplatform en thema-avond Wijkeconomie

Programma:
20.00 uur Aftrap voorzitter wijkplatform en toelichting over de invulling van de avond.
Tot 20.30 uur Algemeen beeld en status van de wijk.
Tot 21.00 uur Presentaties van succesvoorbeelden hoe kan worden omgegaan met wijkeconomie.
Tot 21.30 uur Bespreken wat de mogelijkheden, behoeften en kansen zijn voor samenwerking.
Tot 21.45 uur Resultaten van de avond samenvatten en vervolgtraject vaststellen.
22.00 uur Afsluiting met een drankje.

Heeft u interesse in hoe of wat u kunt betekenen voor de wijkeconomie binnen het Spijkerkwartier/Spoorhoek/Boulevardkwartier, of bent u op zoek naar ruimte, branchegenoten of andere mensen die uw ondernemerschap kunnen versterken?
Dan bent u van harte welkom! Entree: gratis

De avond is een initiatief van het Wijkplatform Spijkerkwartier/Spoorhoek/Boulevardkwartier in samenwerking met de Ondernemersvereniging Steenstraat, de winkelstraatmanager en de Gemeente Arnhem.

Het Wijkplatform Spijkerkwartier Spoorhoek Boulevardkwartier organiseert thema-avonden waarbij onderwerpen aan de orde komen die de leefbaarheid van de wijk versterken.

Het Spijkerkwartier/Spoorhoek/Boulevardkwartier is van oorsprong een wijk waarin zowel bewoners ondernemers, winkeliers, kunstenaars goed met elkaar samen leven. Toch is het zo dat nog beter kan functioneren als investeringen meer rendement gaan opleveren. Door een aantrekkelijk ondernemersklimaat gaan ondernemers investeren en gaan de bewoners en klanten van buiten de wijk de producten afnemen.

Binnen de wijk is voldoende potentieel aanwezig om de economie te versterken door in waarde toe te nemen en rendement te geven. In de afgelopen jaren is door particulier initiatief het woningenbestand op niveau gebracht. De winkelomgeving krijgt op dit moment een facelift. De openbare ruimte wordt in de komende jaren opgeknapt. Binnen de wijk is door particulier initiatief de Lommerd weer als ontmoetingscentrum beschikbaar gekomen.

Op dit moment zijn vele kleine ondernemers (ZZP-ers) die vanuit huis opereren. Soms hebben zij ruimte nodig om hun product te kunnen verkopen, soms zoeken ze partners om projecten te kunnen realiseren. Grote ondernemers hebben het Spijkerkwartier/Spoorhoek/ Boulevardkwartier uitgekozen als uitvalsbasis om wereldwijd zaken te doen. De locale ondernemer maakt gebruik van de sfeer die de wijk uitstraalt.

Het Wijkplatform nodigt alle ondernemers en bewoners uit die momenteel deel uitmaken van de wijkeconomie om met elkaar kennis te maken en te worden geïnformeerd hoe we met elkaar de kwaliteit van de wijk kunnen vergroten en vooral hoe we gebruik kunnen maken van elkaars kennis, kwaliteit en capaciteit.
Waarom zou u het ver halen als het dichtbij te krijgen is!

 donderdag 12 mei 20.00 uur

informatiebijeenkomst Buiten Gewoon Beter locatie De Lommerd, meer informatie via de website van de gemeente.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal om 19.30 uur open)

Waar: in de Lommerd, Spijkerstraat 185a


Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het BGB-project. Daarnaast krijgt u antwoord op vragen als: Waar in de buurt gaan we aan de slag? Wat gaan we doen? Hoe ziet de planning eruit? Ook kunt u zelf knelpunten aandragen, die we mogelijk in het BGB-project kunnen oplossen. Als u niet bij de bijeenkomst aanwezig bent, kunt u ook het bijgevoegde formulier nu al invullen en opsturen naar de gemeente.

 
   

14 april 2011 - Oproep ZomerKunst.

Datum en locatie: twee weken: 7 t/m 13 augustus en 14 t/m 20 augustus - Meijnerswijk.
Een primeur! Muziektheater De Plaats en stichting Klinker organiseren in het prachtige natuurgebied Meinerswijk te Arnhem de Zomerkunst weken. Liefhebbers van kunst en natuur krijgen de kans om in één week workshops op het gebied van theater, dans, muziek en beeldende kunst te volgen op bijzondere locaties in Meinerswijk. Met de natuur als inspiratiebron. Dans op de doorlaatbrug, muziek op de kribben, theater in de ovens van de steenfabriek, beeldende kunst op de rivierstranden. Met als kroon op het werk de ervaring van het spelen in een nog nooit vertoonde voorstelling. Data: 7 t/m 13 én 14 t/m 20 augustus. Voor meer info: www.theaterdeplaats.nl / 026 – 44 54 667 / www.deklinker.nl


   

11 april 2011 - Oproep voor een extra bewonersavond BuitengewoonBeter Spijkerbuurt.

Datum en locatie: 12 mei 2011 om 20.00 uur in de Lommerd.
Toelichting. Door een mogelijke fout in de postbezorging en daardoor een slecht bezochte bewonersavond wordt er een 2de bewonersavond georganiseerd om de buurt te infomeren over BGB Spijkerbuurt. Wij hopen op uw komst! De gemeente Arnhem & de Werkgroep BGB Spijkerbuurt. Zie ook de eerdere BGB-berichten hieronder..


 

11 april 2011 - Oproep 'Burgernet informatie'


Wat is Burgernet
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.

Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.
Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meld u dan aan voor Burgernet. Aanmelden kan via www.burgernet.nl. U kunt ook een aanmeldformulier hier downloaden en toesturen aan Burgernet.

Burgernet in het kort: horen, zien, bellen
• U hoort de telefoon. De politie vraagt u uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.
• U kijkt of u de beschreven persoon of het voertuig ziet
• U belt terug naar een speciaal nummer van de politie (gratis)

Waar is Burgernet actief?
Iedereen vanaf 16 jaar kan mee doen met Burgernet. In de politieregio Gelderland-Midden is Burgernet actief in de gemeenten Ede, Barneveld, Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Nijkerk, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen. Burgernet telt in deze gemeenten nu al meer dan 30.000 deelnemers. In het najaar van 2010 komt Burgernet ook in de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar en begin 2011 volgt de gemeente Arnhem.

Meer informatie en aanmelden Burgernet
Aanmelden voor Burgernet kan via www.burgernet.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Burgernet, regio Gelderland-Midden:

Bereikbaarheid Bureau Burgernet, regio Gelderland-Midden:

Bezoekadres:
Stationsstraat 40
6881 WB Velp (gem. Rheden)
Postadres:
Postbus 30071
6803 AB Arnhem
Tel.: 026- 376 3135 / 3136 (alleen tijdens kantooruren)
Email: burgernet@gelderland-midden.politie.nl
Website: www.burgernet.nl


 


 

5 april 2011 - Oproep deelname naailessen voor beginners
Hallo,

Vanaf heden ga ik naailessen voor beginners geven in de Lommerd.
Ik heb hier een 5-tal naaimachines staan, en ben op zoek naar mensen die het leuk vinden om bij mij op les te komen.

De naailessen zullen plaats vinden (bij genoeg aanmeldingen, minimaal 3) in de ochtend op de woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 11.00 en tevens 's avonds op de woensdag, donderdag en vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur.
Kosten bedragen 40 euro per maand per persoon.
De bedoeling van de lessen is om iedereen zoveel mogelijk te laten maken wat hij/of zij zelf wil, en daarbij de begeleiding geven die nodig is. De begeleiding is dan voor de techniek van het naaien, en voor het tekenen van de patronen.
Aanmelden kan via Loesje1917@hotmail.com of bellen: 0641375129

Vriendelijke groet, Anneloes Krijt


 


 

   

24 maart 2011 - Oproep voor deelname actie "Wildplakken voor War Child"
3dx3d voor war child
Arnhem, 24 maart 2011

Wildplakken voor War Child

Op dinsdagochtend 29 maart gaat een aantal Arnhemse Meisjes wildplakken voor War Child. Zij plakken posters van Loesje met de slogan ‘Bewaar de vrede niet, deel hem uit’. Per poster gaat € 100,- naar War Child. De plakactie is het startsein voor het project 3DX3D, dat begin mei samenvalt met de 3Dimensies concerttour van Marco Borsato. De tour van ‘538 voor War Child’ komt op 29 maart naar Arnhem om geld in te zamelen met bijzondere stunts.

Wat is 3DX3D?
Het ondernemerschap in de Hommelstraat, Hommelseweg, Steenstraat en Modekwartier is volop in ontwikkeling. Rond de Hommelstraat en de Hommelseweg draait het om 3D: Design-Duurzaamheid-Delicatessen. Mooie spullen, goed voor de toekomst en lekker eten. Begin mei geeft Marco Borsato zijn concertreeks 3Dimensies in het Gelredome, uiteraard met muziek van de CD Dromen Durven Delen. Daarom verbinden we “onze” 3D met die van Marco Borsato. Een deel van de opbrengst gaat naar War Child.

Tijdens de concerten op 7, 10, 11 en 13 mei staan ook Sint Marten, Klarendal en het Spijkerkwartier in het teken van 3D. Veel Borsato-fans knopen een dagje Arnhem vast aan het concert. Arnhemse ondernemers en ontwerpers willen deze bezoekers, en de rest van de stad, graag kennis laten maken met een bijzonder winkelgebied in de stad. Stralend middelpunt is de tijdelijke designwinkel aan de ir J.P. van Muijlwijkstraat 48-50. Hier is begin mei een speciale designmarkt, waar Arnhemse ontwerpers hun kwaliteit tonen. Ook een aantal leden van Stichting Fair Trade Arnhem doet mee. Alle deelnemers bieden (een deel van) hun assortiment aan met korting. Klanten wordt gevraagd om hun korting te delen met War Child. Zo ontmoeten 3D en 3D elkaar!

Deelnemen?
Door te delen ontstaat de kans dat iets groter wordt dan het is. Daarom nodigen we alle ontwerpers, winkeliers en horecaondernemers in het gebied uit om mee te doen.
o Ontwerpers die meer willen weten over de designmarkt kunnen terecht bij:
      Ankie Krom, O.P.A (Ontwerp Platform Arnhem) 026 445 26 29 of ankie@o-p-a.nl.
o Winkeliers en (horeca) ondernemers kunnen contact opnemen met:
      Farzad Ghaus, winkelstraatmanager, tel 06 19 66 65 19, of f.ghaus@advieszaken.nl.

3DX3D wordt uitgevoerd en/of mogelijk gemaakt door:
100% Mode, winkelstraatmanagement Steenstraat-Hommelstraat-Hommelseweg, Portaal, Volkshuisvesting Arnhem, O.P.A. (Ontwerp Platform Arnhem), Stichting Fair Trade Arnhem, Kunstwinkel De Vrije Blik (RIBW Arnhem Veluwe Vallei), Loesje, Het Lab, Djust, Cowpunks, Ansems Design, Advieszaken BV, Willemsen Makelaars, Gelredome en vele anderen. De actie is afgestemd met War Child en Musica è Bookings B.V., het management van Marco Borsato. Kijk vanaf 29 maart ook op de website: www.3Dx3D.nl.


 

 

22 maart 2011 - Oproep voor deelname opening De Nieuwe Lommerd

Het buurtcentrum van het Spijkerkwartier “de Lommerd” wordt nieuw leven ingeblazen!
Door bezuinigingen van de Gemeente heeft Stichting Rijnstad haar beheer eind 2010 moeten stopzetten. Het pand dreigde daardoor in leegstand of verkoop te vallen. Gelukkig heeft een groep betrokken wijkbewoners in 2009 de handen ineen geslagen om het pand voor de buurt te behouden. Hiervoor is de Werkgroep De Nieuwe Lommerd (DNL) opgericht.

Het doel is om het buurthuis weer de centrale ontmoetingsplek van het Spijkerkwartier te laten worden. De ruimte moet beschikbaar komen voor ontmoeting van buurtbewoners en daarnaast plek gaan bieden voor kleine zelfstandigen. De Nieuwe Lommerd wil zo bijdragen aan wijkcohesie en -economie. Het uitgangspunt is dus geen kantoorgebouw, maar plek waar door het faciliteren van de ontmoeting kennis en creativiteit kunnen worden versterkt.
De Nieuwe Lommerd wordt een buurtcentrum van de 21e eeuw: Een buurtcentrum voor en door de mensen uit de wijk. Met lage kosten, doordat de wijk zelf voor het programma zorgt. Geen concurrentie voor ondernemers in de wijk, maar extra mogelijkheden om partners en klanten te ontmoeten. Geen overlast voor bewoners, doordat het programma vooral bezoekers aanspreekt die te voet of op de fiets komen, en bezoekers van verder weg worden geïntroduceerd door bewoners uit de buurt.

Op dit moment worden de laatste stappen ondernomen om de eigendomsoverdracht te regelen en formeel het beheer van het buurtcentrum over te nemen.

Op vrijdag 1 april wil de Werkgroep DNL haar doelstellingen toelichten aan bewoners, ondernemers, de gemeente en maatschappelijke instellingen.
Vanaf 16.00 uur tot 21.00 uur bent u van harte welkom om een informatiemarkt te bezoeken en presentaties bij te wonen. Het is ook mogelijk om met leden van DNL te bespreken hoe u eventueel gebruik kunt maken van deze unieke ontmoetingsplaats in het Spijkerkwartier.

Heeft u interesse in onze plannen, bent u op zoek naar ontmoetings-/werkruimte of heeft u creatieve ideeën of wilt u een bijdrage leveren? Loop dan gerust even naar binnen tussen 16.00 en 21.00 uur. U bent van harte welkom!
Bent u verhinderd, kijk dan op www.spijkerkwartier.net voor meer informatie

Werkgroep De Nieuwe Lommerd   

Maart 2011: Oproep Spijkerbuurt (2) voor indienen van ACTIEPUNTEN
OPROEP over BOMEN in de plannen van project "BuitenGewoonBeter
Spijkerbuurt"

Berste medebuurtbewoner,

De gemeente is van plan in een aantal straten in de Spijkerbuurt de riolering te vervangen. Als gevolg hiervan zullen ze aan de Parkstraat, Kastanjelaan, Emmastraat en Hertogstraat alle bomen kappen. Alleen in de Parkstraat en Emmastraat komen er wat bomen terug. Zoals het plan er nu uitziet, zullen dat maar enkele bomen zijn en veel kleiner van formaat.

Op een bijeenkomst voor Spijkerbuurtbewoners in Musis Sacrum 2 maart jongstleden gaf de gemeente aan dat als de bewoners het belangrijk vinden dat er weer veel bomen terug komen, dat we ze dat kunnen laten weten.
Aan het verdwijnen van de bomen die nu in de Parkstraat staan valt niet veel te doen, maar we kunnen wel invloed hebben op de hoeveelheid die terugkomt.

Als u het van belang vindt dat er weer behoorlijk wat bomen terugkomen, stuur dan bijgevoegd formulier vóór vrijdag 1 april 2011 op naar de gemeente. Het adres staat op het formulier vermeld.

Hier kan je meer lezen over de plannen:
http://www.arnhem.nl/content.jsp?objectid=111652

http://www.arnhem.nl/content.jsp?objectid=arnhemintern:123686

Bijgevoegd zit een formulier "Actiepunten Buiten Gewoon Beter Spijkerbuurt" waarbij je knelpunten en Actiepunten kunt invullen t.a.v. de wijk. [bericht van de redactie: het formulier staat niet meer ter beschikking voor reacties].

Dit formulier kon je destijds opsturen naar de gemeente of inleveren tijdens de volgende bewonersbijeenkomst of bijeenkomst van de werkgroep BuitenGewoonBeter Spijkerbuurt met de projectleiders van de gemeente (zie hieronder de oproep). Voor contact met de werkgroep BGB mail svp aan bgb@spijkerkwartier.net   

Maart 2011: Oproep Spijkerbuurt (1) voor deelname aan werkgroep
Oproep voor een NIEUWE Werkgroep BuitenGewoonBeter Spijkerbuurt


Er is een lijst samengesteld sinds september 2010 van belangstellenden (totaal 11 wijkbewoners hebben zich opgegeven) die willen meedenken en overleggen aangaande de ontwikkeling van het project BGB Spijkerbuurt. Let op, de Spijkerbuurt is de buurt ten zuiden van de Spoorhoek en ten noorden van het Boulevardkwartier. Dus is anders dan het hele Spijkerkwartier als wijk.

Het gaat dus om het gebied van Steenstraat t/m de Parkstraat, én een extra stukje uitloop van de Kastanjelaan naar de Boulevard Heuvelink.

De globale planning voor BGB Spijkerbuurt als als volgt
. Opstellen maatregelen Spijkerbuurt t/m februari
. Opstellen Voorlopig Ontwerp maart t/m mei
. Opstellen Definitief ontwerp juni t/m aug
. Opstellen contracten aannemer sept t/m okt
. Aanbestedingsprocedure okt t/m dec
. Uitvoering 2012

Na elke opstelling volgt vanuit de gemeente een formele bewoners-informatieavond, de eerste was op 2 maart 2011 in Musis waar ongeveer 25 wijkbewoners aan hebben deelgenomen.Dergelijke avonden worden - na afspraak 2 maart in Musis - bij voorkeur in de toekomst in de Lommerd gehouden.

Op deze website onder de kop Aktiviteiten > Aktieve groepen is deze groep toegevoegd.

Er is een speciaal email-adres geopend voor correspondentie met de gemeente: bgbspijkerbuurt@arnhem.nl
Voor reacties binnen de Werkgroep BGBS is een apart adres beschikbaar, bgb@spijkerkwartier.net

Voor een eerste overleg met de vertegenwoordigende organisatie van de bewoners - de WG BGBS - met de
plannenmakers en project-makers van de gemeente wordt een avond georganiseerd,
- voorkeurdata hiervoor zijn inmiddels: 23 of 24 maart of 29 of 30 maart. Komende maandag wordt hierover besloten. Nader bericht aan de WG BGB volgt. Nader bericht: de datum wordt 30 maart

U wordt vriendelijk verzocht kenbaar te maken of u wilt deelnemen in het komende informele overleg.


 

 

   

Najaar 2010: Oproep van Henk voor een garagebox
Gezocht: garage of garagebox

Omgeving Parkstraat of Boulevard Heuvelink.
Reacties naar Henk, tel. 06-54 36 09 63   

Zomer 2010: Oproep voor nader contact over de geschiedenis van de wijk

Goeden dag ik ben henk meenink en heb in de 2e wijkstraat gewoond zijn er nog mensen die fotos hebben van die straat ik woonde er van 1949 tot 1965 en fotos van de speeltuin zou ik ook graag willen hebben ik zelf heb ook nog wat fotos van de buurt ik woon nu in Dordrecht maar heb met plezier mijn jeugd daar doorgebracht was fijn wonen daar weet nog wel doucen in sporfonds bad gaaf kosten toen 25 cent mensen stuur me wat fotos mijn email adres is h.meenink@chello.nl ik zou graag eens in het buurthuis een bakkie koffie doen als dat mag ik weet nog wel dat dat een naaiatelier was er was in 1953 of rond die tijd ook een kinder cirkus genaamd het vuur als iemand zich dat nog herinnerd graag tot horens ik wil de fotos graag uit wisselen


 

   

2009: Oproep
Nog meer foto's van de wijk

De redactie van de fotocommissie heeft alle foto's bekeken die zijn ingediend na het diner in januari en nadat camera's zijn uitgedeeld aan mensen in de wijk. Van de 100 uitgedeelde camera's zijn er in totaal bijna 40 teruggekomen, met onder andere series van brievenbussen, voordeuren, gevels etc. We kunnen er nu nog niet echt een wijkvisie mee maken, maar het is prachtig materiaal.

Wie zich opgeeft voor foto's van de wijk, waar een idee van een visie in is te vinden, die krijgt een usb-stick en een enveloppe (aan de Lommerd) thuis bezorgd. Inkomende foto's verwerken we dan verder in de wijkvisie. Opgeven (naam en adres) kan via fotoproject@gpx.nl


 

   

Oproep aan beeldende kunstenaars
Stichting Kunst in Kwartier doet een oproep aan alle beeldende kunstenaars die in de wijk wonen en/of werken.
In verband met het opschonen en actualiseren van ons adressenbestand vragen we jullie om je naam, woon- en/of werkadres, telefoonnummer en eventueel e-mailadres aan ons door te geven, zodat we in het vervolg echt iedereen voor onze projecten kunnen uitnodigen.
Je gegevens graag naar: Kunst in Kwartier, e-mail: kunstinkwartier@hetnet.nl


 

   

Oproep van het wijkplatform
Wijkbudget: geld voor goede plannen! Stel, je hebt samen met je straatgenoten het idee opgevat om een barbecue te organiseren, om elkaar beter te leren kennen, en jullie komen nog geld te kort. Of, iets heel anders: je vindt dat er te weinig prullenbakken bij jou in de straat staan, zodat het er altijd een rommeltje is. Of je hebt een goed plan om een stuk braakliggend terrein om te vormen tot een speelplek. Dan is het misschien een idee om een beroep te doen op het wijkbudget.
Het wijkbudget is er voor bewoners van het Spijkerkwartier en Spoorhoek die goede ideeën hebben voor hun wijk of een buurtactiviteit willen organiseren, en daarvoor niet voldoende geld hebben. Het gaan dan specifiek om activiteiten of aankopen die in het belang zijn van (een deel van) de wijk en de wijkbewoners, en de wijkbewoners moeten zelf actief betrokken zijn bij de activiteiten. Zo doet de Groengroep Spijkerkwartier bijvoorbeeld regelmatig een beroep op het wijkbudget, en ook het Wijkfeest krijgt een aanzienlijke bijdrage uit het wijkbudget. Het Wijkplatform beheert het wijkbudget en beoordeelt de aanvragen die binnenkomen. In het wijkplatform zitten behalve bewoners ook de stichting Rijnstad (welzijnsorganisatie), de gebiedsagent, de Stichting Welzijn Ouderen Arnhem, de woningbouwcorporaties, de wijkmanager en de wijkbeheerder - beide van de gemeente.
Een informatiefolder met aanvraagformulier voor de opzet van het plan is verkrijgbaar via het wijkplatform (op deze site) of in buurthuis de Lommerd, Spijkerstraat 185 a, 6828 DC Arnhem, telefoon 4423549.


 

   
 
   

 


Vermiste huisdieren
   


Ben je een huisdier kwijt? Een kat, een hond, of wat dan ook? Of heb je een dier zien rondzwerven? Hang dan niet alleen een briefje aan de boom maar meldt het ook in deze rubriek. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar: spijkerspoorloos
Graag daarbij je naam en andere gegevens. Als het kan ook een foto van het vermiste dier.

 

Mei 2009: onbekende kater gevonden en opgehaald

In de Spoorhoek was een kater zonder chip gevonden.
Inmiddels is de kater door de eigenaar opgehaald.

 


gevonden en opgehaald

 

April 2009: kater Nero vermist en thuisgekomen

Nero was sinds 17-04-09 vermist.

Zijn broer was radeloos. Nero (gecastreerd en vier jaar oud, zwart met en beetje wit, gele ogen en een hele dikke staart, vaak recht omhoog) besloot daarom zelf maar weer naar huis te gaan.


vermist en weer terug : Nero

 

 

Gezocht/aangeboden: hamsterkooi, viskom, kunstei, hondenmand of voederbak

Laat hier je eigen verzoek plaatsen en mail naar: spijkerspoorloos

Plantenruilbeurs

 

 

AANGEBODEN
Momenteel is er geen aanbod
Mail naar: spijkerplanten

 
   

 

 
 

Naar boven


biomarkt@lommerd.nl www.sannegriekspoor.com www.liekevanmil.com heleenroorda@hotmail.com marjoleinsluiter@hetnet.nl