Spijkerkwartier/Spoorhoek

Website van de meest dynamische wijk in Arnhem....


Huisdieren

Deze pagina geeft je handige en leuke informatie met betrekking tot huisdieren in de wijk.
Ben je een huisdier kwijt? Plaats dan een oproep bij vermiste huisdieren.

Wegwijskaartje huisdieren

In groen uitlaatplaatsen
In bruin hondenverzorging
In blauw aquariumzaken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hondenbelasting

Als u of één van uw gezinsleden een hond heeft, dan bent u hondenbelasting verschuldigd. U krijgt een aanslag hondenbelasting als u op 1 januari 2004 in Arnhem één of meer honden in uw bezit hebt, of als u na die datum één of meer honden aanschaft. Als een hond in de loop van het jaar overlijdt of als u in de loop van het jaar een hond van de hand doet, hoeft u voor die hond niet het volledige jaartarief te betalen. U betaalt belasting over het gedeelte van het jaar waarin u de hond heeft. U bent verplicht binnen zes weken na elke verandering in het aantal honden dit bij de gemeente kenbaar te maken. Voor het aanmelden of afmelden van uw hond(en) kunt u gebruik maken van het formulier. De tarieven (per jaar) zijn voor 2004 vastgesteld op: € 52,68 voor de eerste hond en tweede en volgende hond € 71,64 voor de tweede en volgende hond. Aanvraagformulier hondenbelasting, formulier voor aan- en afmelding van uw hond. Zie ook: www.arnhem.nl, digitaal loket. (bron: www.arnhem.nl).

NB Voor het opvragen van het formulier voor de hond is een wachtwoord nodig van DigiD, meer informatie op www.DigiD.nl.

Dierenambulance

De dierenambulance vervoert o.a. honden, katten en kleine (huis)dieren. Dode huisdieren kunnen tegen betaling bij mensen thuis opgehaald worden.
De volgende voorwaarden zijn van toepassing: er mogen alleen zwerfkatten- en honden worden opgehaald binnen het grondgebied van de gemeente Arnhem, zwerfdieren buiten Arnhems grondgebied kunnen zonodig opgehaald worden voor kosten van de desbetreffende gemeente. Verwilderde katten vallen onder de jachtwet en moeten bij de faunabeheerder van de gemeente Arnhem worden aangemeld tel: 026 - 482 13 69. Kleinvee, zoals geiten, schapen en paarden, zullen niet door de gemeente Arnhem worden vergoed, bij dit soort dieren hoort altijd een eigenaar en zal dus voor opvang van zijn dier(en) moeten zorgen. Diersoorten vallende onder de jachtwet, vogelwet en natuurbeschermingswet moeten ten allen tijde bij de faunabeheerder van de gemeente Arnhem worden aangemeld.
De meldkamer van de Regiopolitie fungeert als aanstuurpunt.
Telefoon Alarmnummer 026 - 364 91 11, Informatienummer 026 - 325 45 12
Klachtentelefoon m.b.t. behandeling van dieren 026 - 325 45 12
(bron www.arnhem.nl)

Dierenverzorging/winkels

Does Hondenuitlaatservice
Prins Hendrikstraat 37, 6828 GN Arnhem
T: 06-22741641, 026-3704578

'Charmant', trimsalon
Hommelseweg 2, 6821 LL Arnhem
T: 026-4423425

'Biotopia', aquariumartikelen
Johan de Wittlaan 21, 6828 XB Arnhem
T: 026-3702828

  • Ben je een huisdier kwijt? Een kat, een hond, of wat dan ook? Of heb je een dier zien rondzwerven? Hang dan niet alleen een briefje aan de boom maar meldt het ook op deze site.
    Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar: spijkerspoorloos
    Graag daarbij je naam en andere gegevens. Als het kan ook een foto van het vermiste dier.
    Wij plaatsen je opoep dan in de rubriek oproepen onder vermiste huisdieren
  • informatie over honden uitlaatplaatsen. Wat is de favoriete route van jouw hond. Laat het ons weten
  • foto's van huisdieren uit de wijk. Wil je dat jou kat, hond, parkiet, konijn of ander huisdier ook in de galerij komt stuur dan een digitale foto met daarbij de naam van je huisdier en de straat waar je woont naar de de redactie.

Grapjas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven