Spijkerkwartier/Spoorhoek

Website van de meest dynamische wijk in Arnhem....

Groen

OPENBARE TUINEN IN SPIJKERKWARTIER EN SPOORHOEK

In Spijkerkwartier en Spoorhoek bevinden zich negen openbare tuinen. Het bijzondere van deze tuinen is dat ze grotendeels door bewoners worden onderhouden. Onderstaande plattegrond maakt het gemakkelijk de tuinen, die voor het merendeel verscholen liggen in binnenterreinen, te vinden.

Vanwege een toenemende aandacht voor de speciale en gewone bomen in de wijk is hier een speciale pagina aan gewijd: bomen. Over de bomen, er wordt met voortschrijdend inzicht gewerkt aan de ecologische visie van de wijk, hierbij een basis-document ecologische visie ter commentaar (maart 2015).

Als u op een tuin klikt, krijgt u meer informatie. U leest dan over de historie van de plek en het karakter van de tuin. De straatnaam en de locatie staan erbij. En de namen van de buurtbewoners die het beheer van de tuin coördineren.

De moestuin bij basisschool de Sterrenkring heeft een eigen blog: moestuinsterrenkring.weebly.com
Van de moestuin van het Stadslab aan de C.A. Thiemestraat is een facebook-link: hier.

Klik op een tuin voor meer informatie

Iedere tuin is autonoom. De vrijwilligers die de tuin onderhouden bepalen zelf hoe ze de tuin beheren. Voor een aantal gezamenlijke activiteiten, zoals financiën en publiciteit, werken de beheerders van de tuinen samen in de Groengroep Spijkerkwartier/Spoorhoek.

De Groengroep coördineert daarnaast ook het onderhoud van boomspiegels in de buurt.

Onder AKTIVITEITEN/Aktieve groepen staat een korte omschrijving van de Groengroep Spijkerkwartier/Spoorhoek.

Naar boven

Schooltuin Ecologische tuin Watertuin Bestedelingentuin Achtertuin Kruidentuin Posttuin Emmaplantsoen Spoortuin