Benefietfeest voor Park Open

Zaterdag 10 april vond in ons Posttheater een benefietfeest plaats voor Park Open. Park Open is een stichting die in de zomer elke zondagmiddag gratis live-muziek verzorgt op de Ronde Weide in Park Sonsbeek. Voor de kinderen zijn er dan aktiviteiten als een springkussen, schmink e.d. Door de recente bezuinigingen dreigen nu de kinderaktiviteiten in de knel te komen. Vandaar dat politikus Bob Roelofs het initiatief heeft genomen voor een benefietaktie. Een feest helemaal in de sfeer van Park Open, maar deze keer wel overdekt. Er was verschrikkelijk foute disko en twee swingende bands, Celebration en Hank the Knife & the Jets.

Celebration is een coverband die voornamelijk funk en disco speelt, maar ook Honky Tonk Women van the Rolling Stones en Meatloaf's Paradise by the Dashboard Light komen aan bod. Prima musici met goede stemmen. Minpuntje was de ongelijkmatige geluidskwaliteit. De techniek was in vertrouwde handen, maar misschien voelt de technicus zich beter thuis in de open lucht dan tussen vier muren. Of de microfeens waren niet allemaal even goed, dat kan ook. Hoe dan ook, de zanger/toetsenist klonk absoluut perfekt, maar de overige zangers waren, daarbij vergeleken, wat wollig en moeilijk verstaanbaar. Verder niets dan lof en toen twee zangers draadloos de zaal in trokken, kon de avond niet meer stuk.

En dan Hank the Knife & the Jets. Prima rock 'n' roll, uitstekend uitgevoerd, maar ook hier technische problemen. De band had dan ook geen soundcheck gedaan. De beroemde zessnarige bas, die zo bepalend is voor het geluid van deze band, verzoop in het gekraak en gepiep. Waarschijnlijk in verband hiermee viel de set erg kort uit.

De rest van de avond werd gevuld met de erg foute disco, waarbij de dansliefhebbers flink aan hun trekken kwamen, en met de trekking van de loterij, die nogal rommelig verliep en waarbij absoluut onduidelijk bleef, wat de prijzen eigenlijk waren.Of de sponsors, in dit geval niet onbelangrijk. Afijn, gezellig was het wel. Een kleine domper op de feestvreugde was het einde van de avond. De laatste plaat werd aangekondigd, of afgekondigd, dat was niet helemaal duidelijk. In elk geval, er kwam geen muziek meer. En toen de bezoekers met hun laatste consumptiebonnetjes richting bar togen, troffen ze deze reeds gesloten aan. Dat had toch wel een minuutje van tevoren aangekondigd mogen worden.Dat is beter voor de klantenbinding.

Afgezien van dit soort kleinigheidjes was het een zeer geslaagde en goed bezochte avond en het resultaat is de komende zomer weer elke zondagmiddag te zien op de Ronde Weide in Park Sonsbeek.

(foto's: Henk Lasschuit, klik voor vergroting)

terug naar Laatste Nieuws