Reacties op de stelling van de maand
GEMAAKT IN HET GASTENBOEK SPIJKERKWARTIER / SPOORHOEK
Rechtstreeks naar de stelling van deze maand
............... Bent U het EENS of ONEENS ?
De jongste reacties staan bovenaan

April '07 "PARKEREN IS GEEN PROBLEEM IN HET SPIJKERKWARTIER"
Maart '07 "HET DOMUSHUIS KOMT NAAR DE STEENSTRAAT"
Mei '07 "DE STEENSTRAAT MOET WEER WORDEN ZOALS VROEGER"


Reacties op de stelling "De Steenstraat moet weer worden zoals vroeger"
de redactie. Datum bericht 2007-05-04 17:08:1 Hoe goed is de Steenstraat? Wat is er voor de bewoners boven de winkels, zijn zij tevreden? Wat is er voor de winkeliers? En de klanten en bezoekers, zijn zij tevreden? Vindt de gemeente het plan Oase het summum, of zijn er misschien eerst nog zaken die op een heel andere wijze bekeken moeten worden voordat een plan gemaakt kan worden. Er is een budget van €1 mln en daar komt misschien met subsidie nog €0,8 mln bij. Zeg hier wat je wilt en hoe het moet. Hieronder reacties op de stelling:
"DE STEENSTRAAT MOET WEER WORDEN ZOALS VROEGER"

-----------------------
Naam K. Berfelo uit Arnhem
Website http://www.deprinsbouwplaten.nl
Bericht Ik gben het eens met de stelling dat de Steenstraat weer als vroeger moet worden. Meer ruimte voor voetgangers vooral. De tram is iets te veel van het goede, lijkt me.
Datum bericht 2007-12-16 14:05:55

-----------------------
Naam Ron Heere uit Arnhem
Bericht Ja, ik heb er vroeger (1975) nog gewerkt bij v. Maanen (hoek Tuinstraat), toen had de straat nog uitstraling als winkelstraat.
Nu zie ik steeds meer verkeersproblemen en allerlei kleine gribuszaken opduiken.
Wil de Steenstraat op het Monopoly-bord vermeld blijven dan zal er echt wat moeten veranderen.
En dat is niet het plaatsen van een Domushuis in het voormalige Melchemie-pand.
De Steenstraat is beter af met goede ondernemers, een strak verkeersplan e.d. .
Datum bericht 2008-02-17 08:24:47

-----------------------
Naam Kelderman uit Arnhem
Bericht Nee, de Steenstraat moet niet worden zoals vroeger. Want ten eerste wordt niet genoemd hoelang geleden "vroeger" is en ten tweede ben ik voorstander van modernisering en vooruitgang. Dat betekent dat ik voor betere bereikbaarheid ben. Logischer fietspad en trottoir, betere parkeerplaatsen auto's. Verder denk ik aan minder uitbundige reclame. Dat oogt minder "goedkoop" en dus beter.
Datum bericht 2008-03-06 10:48:02

-----------------------
Naam Thomas Triebels uit Arnhem
Bericht Ik ben trots op dat ik in deze wijk woon.Nog maar pas iets meer dan een half jaar.Dat is nog niet zo lang dus.Ook dat deze wijk genomineerd is als beschermende wijk(landenlijk).Eigenlijk hoef je het centrum niet meer in. m.v.g Thomas(of Thommy)
Datum bericht 2008-04-16 11:44:19

-----------------------
Naam 4CB Ballonvaarten uit Arnhem
Website http://www.4cb.nl
Bericht De steenstraat mist inderdaad allure. Toch moet de gemeente oppassen dat de Steenstraat niet onbetaalbaar gaat worden voor de "kleinere" ondernemer. juist de eigenwijze inkoop van de kleine ondernemer en de uitstraling van zijn bedrijf geeft de Steenstraat zijn eigenwijze uitstraling.
Datum bericht 2008-06-01 16:00:54

-----------------------
Naam EAJ Bouwhuis uit Arnhem
Website http://www.gpx.nl
Bericht De Steenstraat was vroeger zo mooi. Dat de straat op het bordspel in feite beroemder is geworden dan de werkelijke Steenstraat doet daaraan geen afbreuk. Maar voor de toekomst van de straat zijn meerdere ingewikkelde knopen door te hakken en gordiaanse knopen op te lossen. De Steenstraat is een straat met een prachtige en rijke geschiedenis met al die doorgehakte knopen. Een klein voorbeeld: de Velperpoort. Deze poort lag vroeger aan het westelijke einde, inmiddels is de Velperpoort te vinden aan het oostelijke einde van de Steenstraat. De Steenstraat is een straat met veel meer poorten. Dat is op zich al voldoende reden om te geloven dat de Steenstraat, met alle poorten en knopen, met alle verhalen en avonturen, een nog veel mooiere straat zal worden dan dat die straat ooit is geweest. Mijn conclusie: de Steenstraat heeft geschiedenis en de straat laat zich nooit meer worden zoals vroegah (zoals in onvervalst plat Ernems). De Steenstraat? Dat wordt de straat van de 21ste eeuw.
Datum bericht 2009-04-16 01:22:19


top

"PARKEREN IS GEEN PROBLEEM IN HET SPIJKERKWARTIER"
April 2007

-----------------------
naam Layla
woonplaats Arnhem
e-mail
website
bericht Parkeren in het Spijkerkwartier is een groot probleem: op zaterdag komen alle plattelanders winkelen in Arnhem en zij willen uiteraard, net als in hun dorp, gratis de auto kwijt. Het Spijkerkwartier is dan een handige plek om de auto kostenloos te parkeren.

Dan hebben we nog de categorie koffieshopgangers, die zich van God noch gebod wat aantrekken, en hun gespoilde auto´s en scooters op hoogtijdagen driedubbel geparkeerd in de Driekoningenstraat neerzetten.

Tenslotte is er nog de linkse elite van sector 11, deze heeft een heel eigen oplossing: het zogeheten "family and friends" programma: zet je hek eventjes open voor bezoekende/logerende familie en vrienden. Dan kunnen die in ieder geval voor nop hun auto lekker kwijt. En u maar eindeloos hopen en wachten op die vergunning voor "achter het hek".

Oplossingen? Ja die heb ik ook:

Maak van ALLE parkerenplaatsen in de wijk vergunningsplaatsen. Zo hebben alle bewoners meteen een vergunning, en houdt je de recreatieve bezoekers met hun blik uit de wijk. Voor de bewoners die "friends and family" willen laten bezoeken kun je eventueel, tegen betaling, een aantal plaatsen beschikbaar stellen, die van tevoren, voor de duur van het bezoek, te reserveren zijn. Voor de wildparkeerders kun je extra parkeerpolitie inzetten: er valt hier genoeg te verdienen voor de overheid.

Sluit de koffieshop. Dit heeft, naast het verdwijnen van het driedubbel parkeren nog andere voordelen: meer rust in de wijk en een aanzienlijke waardevermeerdering van de woningen in de Driekoningenstraat.

Het family and friendsprogramma van sector 11 was bijna om zeep geholpen door Sander van Bodegraven. Helaas, zoals het altijd gaat met de lapzwansen bij de gemeente, is e.e.a. alweer van de baan. Het gefraudeer met de parkeerruimte op sector 11 zal dus nog wel een tijdje doorgaan. Ik stel voor om de parkeerpolitie er intensief te laten surveilleren. Dit levert namelijk, middels boetes, bergen geld op voor de gemeente. Kan de laatstgenoemde meteen haar quick win realiseren.

gepost op 2007-04-30 09:52:15

-----------------------
naam Mathieu
woonplaats Arnhem
e-mail
website
bericht Parkeren is inderdaad een groot probleem. Wij hebben ruim drie jaar op een vergunning moeten wachten. De parkeerdruk zal alleen maar toenemen omdat veel herenhuizen gesplitst worden in meerdere appartementen/kamers en dus meer auto's.

gepost op 2007-04-26 14:30:55

-----------------------
naam Mirjam
woonplaats arnhem
e-mail
website
bericht Het is idd een probleem. Je staat gemmiddeld 2 jaar op een wachtlijst voor een parkeervergunning. Daarnaast zijn er erg weinig gratis parkeerplaatsen. Je betaalt je dus blauw om je auto een beetje fatsoenlijk kwijt te kunnen.
gepost op 2007-04-26 13:15:52

-----------------------
naam Udo
woonplaats Arnhem
e-mail
website
bericht Na 6 maanden op de wachtlijst staan wij nu op plaats 109 van de wachtlijst. Parkeren is zeker een probleem.

En ja..... Thiemestraat barst van de vrije plaatsen.
gepost op 2007-04-22 12:55:07

-----------------------
naam Erik Vos
woonplaats Arnhem
e-mail erik@vos2.nl
website http://www.merel.com
bericht Wij hebben welliswaar een vergunning, maar moeten toch soms een paar "rondjes" rijden voor we een plekkie hebben gevonden. En dat is soms een paar straten verderop. Je merkt direct wanneer er koopavond is of cursussen in de wijk, dan staat alles vol. Er mag van mij strenger gecontroleerd op "dubbelparkeerders". Die de auto aan een boomspiegeltje zetten. Er kan geen brandweerauto meer langs...
Een ander punt is de afgesloten parkeerplaats achter Ten Hoopen Bakkerij. Veel plek, weinig auto's. Alle plaatsen zijn nl. wel vergeven, maar mensen proberen eerst in hun straat te parkeren, en pas als dat niet lukt gaat ie naar de afgesloten parkeerplaats. Daardoor nemen ze eigenlijk 2 parkeerplekken bezet. Niet meer doen dus a.u.b.!
gepost op 2007-04-19 21:07:47


-----------------------
naam Sandra Bax
woonplaats Arnhem
e-mail sandra.bax@noc-nsf.nl
website
bericht Parkeren valt wel mee, hetgeen wat zo frustrerend is zijn de lege plekken voor vergunninghouders in onze straat (C.A. Thiemestraat). En we staan op de wachtlijst op nr. 110.....
gepost op 2007-04-19 13:47:48

-----------------------
naam Redactie
woonplaats Spijkerkwartier
e-mail
website
bericht In verband met het terugplaatsen mag worden verwacht dat de stelling van de maand april weinig reacties zal opleveren, zodat nu een nieuwe stelling is gekozen over een immer actueel onderwerp: het PARKEREN in de wijk.
gepost op 2007-04-16 04:15:56

-----------------------
naam Redactie
woonplaats Spijkerkwartier
e-mail info@spijkerkwartier.net
website http://www.spijkerkwartier.net
bericht Elke maand een nieuwe stelling! De vorige stelling en reacties daarop staan op de homepage, onder de link naar deze pagina.

Over brievenbussen: gebruikt u ze nog? Doet u alles met de email? Of brengt u nog even zo veel post naar de brievenbus als vroeger. De firma TNT heeft enkele brievenbussen zonder overleg met de wijk van de plaats verwijderd. Geef uw mening over uw gebruik van de brievenbussen. En geef eventueel ook een richting voor een oplossing.

De redactie heeft over brievenbussen een nieuws-item op de pagina actueel: www.spijkerkwartier.net/actueel/nieuws.htm

gepost op 2007-04-11 00:54:16top

"HET DOMUSHUIS KOMT NAAR DE STEENSTRAAT"
Maart 2007

naam Marlou Hacfoort
woonplaats Arnhem
e-mail
website
bericht Een buurt, die jarenlang geteisterd is door drugsoverlast is uiteraard blij dat dit eindelijk afgelopen is. Laat die buurt dus met rust en vestig er geen pand dat opnieuw drugsdealers en verslaafden aantrekt. De bewoners van het pand kunnen ook op een lokatie wonen die minder centraal is en dus rustiger. Ook voor hen is het van groot belang dat zij niet in aanraking komen met drugsdealers en andere "oude bekenden".
gepost op 2007-04-10 22:30:32
-----------------------
naam 40 samenwerkende ondernem
woonplaats Arnhem
e-mail
website
bericht Brief aan de heer van Eeten, waarom de ondernemers op de informatieavond van 28 februari niet aanwezig waren.

Geachte heer Barth van Eeten,


De meeste ondernemers van de Steenstraat zijn tot de conclusie gekomen dat het geen enkele zin heeft om vanavond opnieuw naar uw antwoorden te luisteren. Teveel van wat u tegen ons glashard heeft beweerd is feitelijk onwaar gebleken, en van de bezwaren die wij uitdrukkelijk naar voren hebben gebracht is vrijwel niets in de verslagen opgenomen.


Immers wij zijn vanaf 20 December foutief ingelicht over de mensen die een Domushuis bewonen. Het zijn niet, zoals u ons in eerste instantie wilde doen geloven, daklozen die wel eens met justitie in aanraking zijn geweest. Het gaat hier om draaideurcriminelen, de z.g. veelplegers, waar justitie geen raad meer mee weet en waar hulpverleners geen vooruitgang meer in zien.


Lees hierover de brochure Domus van het Leger des Heils.


De case manager van Domus in Arnhem, de heer Aalders zegt over deze mensen:
"Ik begeleid gemiddeld zo'n tien cliënten. Hen beter maken is onbegonnen werk."


Het is niet waar dat deze mensen 24 uur dag in dag uit begeleid worden. Zo is te lezen in de uitspaak van de raad van State die negatief oordeelde over de plaatsing van een Domushuis in de Rensensstraat hier in Arnhem:


In de uitspraak Raad van State, geen Domushuis aan de Renssenstraat 12 te Arnhem van 24 mei 2006, staat het volgende:
"2.3. Appellant betoogt dat de rechtbank ten onrechte heeft geoordeeld dat het gebruik van het pand als Domushuis in strijd is met de op het perceel rustende bestemming "Woondoeleinden, W-v". Daartoe voert hij aan dat het wonen weliswaar onder begeleiding plaatsvindt, maar dat deze begeleiding van praktische en ondersteunende aard is. Van voortdurend toezicht is volgens het college geen sprake."


We blijven dan ook van mening geen Domushuis in de Steenstraat.


In het verslag 20 december 2006 van de gemeente staat:
"vraag: waarom worden cliënten niet ondergebracht bij een voorziening van het RIBW?
"Antwoord: hoewel Domus vergelijkbaar is met een begeleid-wonenvoorziening van bijvoorbeeld de RIBW, zijn de doelgroepen net iets anders.


Echter, in de folder van het Leger des Heils staat toch duidelijk: Domus Forensisch RIBW, en lees bij "Wonen: het domushuis als forensische RIBW voor volwassen."


We geven nog enkele voorbeelden, lees in de Domusfolder bij Toezicht:
"- de domus-casemangers zijn reclasseringswerkers
- begeleiding van cliënten in het kader van bijzondere voorwaarden (verplicht contact) of een TBS met voorwaarden."


Uit uw pogingen ons te misleiden met onjuiste en halve informatie maken wij op dat u niet van plan bent om eerlijk te zeggen waar het op staat, en u heeft geen oor voor onze bezwaren. Wilt u een schijnvertoning houden om vervolgens in uw verslag te kunnen beweren dat er geen vuiltje aan de lucht is?


Daaraan willen wij niet meedoen.


Het blijft onbegrijpelijk en onacceptabel dat u de bewoners en ondernemers van de Steenstraat wilt opschepen met 22 notoire draaideurcriminelen.


De vraag blijft waarom u er een winkelstraat voor heeft uitgekozen waar de ondernemers jarenlang last hadden van junks en dealers.


Net nu de Steenstraat gelukkig weer in de lift zit, komt u met dit onzalige plan op de proppen.


Als uw plan doorgaat, komt er in Arnhem een tweede Hommelseweg bij. Is dat de beoogde verbinding tussen Velperweg en het centrum van Arnhem?


Wethouder, kom tot inkeer, wees eerlijk tegen ons, kom op voor uw stad en laat onze omgeving en onze kostwinning niet verloederen!


namens de 40 samenwerkende ondernemers
gepost op 2007-03-23 17:07:46

-----------------------
naam Bloemendal
woonplaats Arnhem
e-mail info@bloemendal.nl
website http://www.bloemendal.nl
bericht Gaat het eindelijk een beetje beter, er zijn zowaar plannen om de Steenstraat op te knappen, heeft iemand dit idee.
Wat mij verbaast is dat er voor een politieke kwestie bestemmingsplannen eenvoudig gewijzigd worden. Wil ik als ondernemer op een stuk stoep waar niemand overheenloopt, een reclamebord plaatsen, krijg ik onmiddelijk een schrijven van de gemeente waarin gemeld wordt dan een controlerend ambtenaar geconstateerd heeft dat ik illegaal gemeentegrond gebruik en ik word opstraffe van ....gesommeerd ....enz.
kortom, een opvanghuis hoort niet in een winkelstraat thuis.

Tuurlijk vedient iedereen een kans. Maar er is onderhand door schade en schande wel gebleken dat ze die kans niet pakken.
gepost op 2007-03-22 19:07:12

-----------------------
naam o.l.broekhuizen
woonplaats arnhem
e-mail info@olbarnhem.nl
website http://www.olbarnhem.nl
bericht
Het zal jullie niet verbazen, dat een veertigtal ondernemers + nog een groot aantal bewoners aan de Steenstraat zich fel verzetten tegen het Domushuis. Vele bewoners en ondernemers hebben hier slapeloze nachten van. Het investeringsklimaat in de Steenstraat loopt zienderogen achteruit. Het Domushuis zorgt ervoor dat nieuwe ondernemers zich voorlopig niet op de Steenstraat gaan vestigen.
Het charme offensief van wethouder Bart van Eeten ziet er erg geloofwaardig uit, maar waarom heeft de rechtbank in Den Bosch de bouwvergunning van het Domushuis in Eindhoven stopgezet? Het blijkt dat de beoogde doelgroep vooral betaat uit draaideurcriminelen, waarvan is bewezen dat 80-90% weer vervalt in het oude gedrag. Deze gegevens zijn afkomstig van justitie.
Pro Arnhem gaat of heeft zelfs gesteld hierover. Ook de VVD is volledig tegen.
Weet wat u binnen haalt.
gepost op 2007-03-22 14:11:40

-----------------------
naam Egbert Bouwhuis
woonplaats Arnhem
e-mail
website
bericht Moet kunnen, dat Domushuis. Kwestie van durf en moed van een heleboel mensen.
gepost op 2007-03-21 23:43:37

-----------------------
naam Gerda van Steijn
woonplaats Arnhem
e-mail
website
bericht Ik ben het eens met de stelling, deze mensen verdienen het om opnieuw een kans te krijgen op die plek aan de Steenstraat.
gepost op 2007-03-20 23:06:27

-----------------------
naam Henk Lasschuit
woonplaats arnhem
e-mail
website
bericht Dat is helemaal geen ramp. De mensen in en rond de Steenstraat mogen er trots op zijn dat ze deel van dit mooie werk mogen zijn. Het gaat om een kwetsbare groep mensen, die wel zullen uitkijken om problemen te maken.
gepost op 2007-03-20 22:46:05

-----------------------
naam redactie
woonplaats
e-mail info@spijkerkwartier.net
website http://www.spijkerkwartier.net
bericht Vanaf vandaag is de POST SPIJKERKWARTIER / SPOORHOEK actief
gepost op 2007-03-20 00:23:55